Europske kvalifikacije U22 za odlazak na 2017 FIVB U23 Svjetsko prvenstvo

Bugari iskoristili svaku priliku za zasluženu pobjedu nad mladim Hrvatima

Bugari iskoristili svaku priliku za zasluženu pobjedu nad mladim Hrvatima

Foto: Hrvatska odbojkaška reprezentacija Facebook

Nakon dobre igre protiv reprezentacije Italije, unatoč rezultatu od 3:1 i pobjedi koju je naposljetku odnijela reprezentacija Italije, Hrvatska u jučerašnjoj  utakmici protiv Bugarske ne pokazuje svoje najbolje izdanje.

Prijem se pokazao lošiji i to onemogućuje igrače da rade izravne poene nakon prijema servisa. Bugari iskorištavaju svaku priliku koja im je dana u kontra napadu radeći tako veliku razliku u poenima. Set odlazi na stranu reprezentacije Bugarske rezultatom 17:25.

Nakon prvog odigranog seta,  Hrvatska u drugom kreće sa svojom igrom pokazujući emocije i boreći se za svaki poen do kraja. Petar Đirlić (19 poena) zajedno s kapetanom Filipom Šestanom (11 poena) vode ekipu te iako prijem još uvijek nije stabilan rade izravne poene u napadu i naposljetku biva 1:1.

U trećem setu Hrvatska ponovno pada. Bez prave napadačke incijative  i bez igrača koji će preuzeti odgovornost, Bugarska koristi prilike  i drži koncentraciju što joj naposljetku osigurava pobjedu. Izbornik Marin Ivanić uvođenjem drugog tehničara Petra Višića pokušava promijeniti situaciju na terenu međutim bez promjena. U četvrtom setu Bugarska ponovno vodi od početka uspješno se braneći od svih pokušaja Hrvatske da utakmicu odvede u peti set.

Susret na kraju komentira Marino Marelić rekavši: ” Ovo nam je četvrta utakmica u četiri dana i umor je veliki. Zbog toga dolazi do pada koncentracije u određenim dijelovima utakmice. Bugarska je manje griješila i kod naših padova u koncentraciji radila serije poena, što je kasnije bilo teško stići.”

Od ostalih odigranih susreta, u utakmici Turska i Slovenija, Turska je s dvije pobjede i jednim porazom zadržala treću poziciju na tablici. Reprezentacija Slovenije je do ove utakmice izgubila od Poljske i Italije te upisala pobjedu nad Bugarskom što im je donijelo četvrto mjesto u trenutnom poretku.

Italija i Poljska ušle su u utakmicu sa željom za prvim mjestom  na turniru. Obje ekipe u utakmicu ulaze s tri pobjede iza sebe. Iako je Poljska  u dosadašnjim pobjedama bila uvjerljivija i do sada su pokazali bolju igru. Na početku utakmice ekipe  igraju na istoj razini, no nakon drugog tehničkog time outa na kojem je bilo 14-16, nešto se dogodilo s talijanskom ekipom. Prijem nije dobar i rade se greške na servisu. Promjena strana donijela je više sreće za Poljake koji sasvim zasluženo pobjeđuju u ovoj utakmici i kao prvoplasirana ekipa na ovom turniru odlaze na Svjetsko prvenstvo. Talijani unatoč porazu mogu slaviti jer osvajanjem tog jednog boda odlaze kao drugoplasirani na Svjetsko prvenstvo.

odbojka u22 2

Foto: Hrvatska odbojkaška reprezentacija facebook

Foto: Hrvatska odbojkaška reprezentacija facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.