Burić: “Mladići su u drugom poluvremenu pokazali svoje pravo lice”

Burić: “Mladići su u drugom poluvremenu pokazali svoje pravo lice”

Damir Burić bio je zadovoljan prezentacijom svoje momčadi protiv estonske Sillamae...

Damir Burić/Foto: HNK Hajduk Split

Shelbourne i Debrecen ipak se nisu ponovili. Hajduk je, unatoč oscilacijama – osobito u prvom poluvremenu – na koncu uvjerljivo slavio protiv liliputanaca iz Estonije (6:2) te se s ukupnih 7:3 plasirao u drugo pretkolo Europske lige.

Hajdukovi ‘tići’ pokazali su znanje, hrabrost i talent u drugih 45 minuta, a bilo je to dovoljno za uvjerljivi trijumf i ovacije tribina u Dugopolju.

“Moramo uzeti u obzir da je naša momčad jako mlada pa su i oscilacije normalne. Zbog toga sam naglašavao da im treba podrška“, istaknuo je strateg bilih Damir Burić. “U drugom su poluvremenu ti mladići pokazali svoje pravo lice. Radi se o nogometašima od 18, 19 godina – zapitajmo se gdje smo mi bili u njihovim godinama… Svaka čast na ovako dobroj igri u utakmici u kojoj su neosporno bili pod velikim pritiskom. Ne zaboravite na činjenicu da smo ovaj susret jednostavno morali dobiti. Sada idemo dalje.”

Atmosfera u Dugopolju bila je fantastična – vatrena, užarena i  – pozitivna. “Veliko hvala Dugopolju na odličnim uvjetima koje su nam omogućili. Teren je bio dosta brz i imali smo mogućnosti za brzu cirkulaciju lopte. Dominirali smo i stvarali šanse, a ovo nije previsok nego realan rezultat. Bio sam uvjeren u našu pobjedu i kad smo primili pogodak, slobodno pitajte igrače što sam im rekao. Bilo je samo pitanje vremena i trenutka kad ćemo do kraja povezati našu igru i provesti ideju koju smo naumili u djelo. Malo me iznenadio jedino način na koji smo jeftino primili golove”, nastavlja Burić.

Prvi europski krug je iza majstora s mora, pitanje je koliko Hajduk ove sezone uopće može – kako u Europi, tako i na HNL travnjacima. “Uvijek treba težiti boljem. Ja ću samo još jednom čestitati svojim igračima – osobito Caktašu i Ohandzu. Kamerunca smo jako dobro analizirali i prošli kroz veliku borbu da ga dovedemo. Odlučio je doći jer je Hajduk veliki klub, a financije nisu presudile. Drugi su mu klubovi nudili mnogo više i to zaslužuje apsolutni respekt.”

Slijedi Dinamo, kojemu se Burić može okrenuti tek sada. Vremena je malo, a razmišljanja su uperena samo prema prvom sljedećem suparniku.

“Kao što sam već rekao, ova je utakmica imala veliki pritisak, a igrači su na to dobro odgovorili. Sad se spremamo za idući ispit, no trenutačno želim uživati u ovom trijumfu. Nastojao sam uvjeriti igrače u njihovo znanje i mislim da smo na dobrom putu. No, nemojte nas previše hvaliti. Znate kako to kod nas ide – danas jesi, sutra nisi. Nadam se da ćemo se sada moći još bolje i mirnije pripremiti za nove izazove. Moj je fokus bio na Estoncima, a sutra i preksutra možemo više o Dinamu”, zaključio je.

Mrežu Estonaca ‘otvorio’ je Andrija Balić, koji je ponovno pokazao da je pred njim – ako se nastavi ovako razvijati – velika i svijetla budućnost. “Presretan sam, osjećaj je fenomenalan – osobito zbog publike kojoj zahvaljujem što nas je došla podržati u ovako velikom broju. Dobro smo krenuli, ali onda nam se dogodilo pet minuta dekoncentracije. Primili smo dva pogotka, ali u nastavak smo ušli jako organizirano i na koncu smo se, vjerujem, odužili navijačima”, rekao je mladi Dugopoljac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.