Burno u Maksimiru: Dinamo u jednom danu otpustio trenera, predstavio novog i potjerao najskupljeg igrača

Burno u Maksimiru: Dinamo u jednom danu otpustio trenera, predstavio novog i potjerao najskupljeg igrača

Foto: GNK Dinamo/Twitter

Ivajlo Petev je postao bivši trener Dinama, a u istom danu zagrebački klub je objavio rastanak i s jednim igračem. Tako će Dinamo po drugi puta u karijeri napustiti Sammir, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i igrač koji je doveden u Dinamo s ciljem da se pokuša spriječiti Rijeku da postane prvak nakon desetljeća Dinamove dominacije.

Kako je poznato, Rijeka je postala prvak, a Sammir se ispostavio kao ogroman promašaj modre struke, budući da je odlično plaćeni igrač više sjedio na klupi nego što je igrao. Kada je i igrao pokazao je kako je miljama udaljen od potrebne fizičke spreme čak i za ligu kao što je HNL.

Nova destinacija naturaliziranog Brazilca će ponovno biti Kina, a Sammir će potpisati ugovor s kineskim drugoligašem Wuhan Zallom. Dinamo neće dobiti nikakvo obeštećnje budući da je ugovor prekinut i Sammir je postao slobodan igrač, a 30-godišnji igrač će tako drugi puta u karijeri napustiti klub iz Maksimira, doduše sada u nešto drugačijim tonovima nego kada je odlazio 2014. godine u Getafe.

Također, Dinamo je objavio kako će novi trener hrvatskog doprvaka biti Mario Cvitanović, dosadašnji trener Dinamove druge ekipe. Cvitanović je potpisao ugovor na godinu dana, a u klubu napominju kako se radi o dugoročnom rješenju koji će zasigurno zadovoljiti apetite Dinamovih čelnika u premijernoj sezoni.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.