Bušić: “Caković je dobar momak, ali ne opravdavam ga”

Bušić: “Caković je dobar momak, ali ne opravdavam ga”

Tomislav Bušić otkrio je što se točno događalo na utakmici Apolonije i Tirane...

Foto: commons.wikimedia.org - Walter Mains

Bivši Hajdukov nogometaš Tomislav Bušić otkrio je što se točno događalo na nedavnoj utakmici albanskog nogometnog prvenstva između Apolonije i Tirane, u kojoj je na teren neovlašteno ušetao navijač s velikom zastavom Albanije te potom mirno stao pred vrata Apolonije.

Domaći golman, Srbin Vilson Caković, ljutito mu je oduzeo zastavu, a u gužvu koja je nastala uletio je Bušić i smirio uzavrele strasti. Caković će karijeru vjerojatno nastaviti u drugoj sredini, klub ga je suspendirao, a napali su ga i suigrači, zbog čega je medijima otkrio kako ne vjeruje da će ostati u svlačionici Apolonije.

“Do jedanaesterca je sve bilo u redu, a do prepirke je došlo nakon što je Caković navijaču oteo zastavu. Uglavnom su reagirali neki njegovi suigrači, a ja sam samo htio smiriti situaciju. Utakmica je nakon toga momenta mirno privedena kraju. Prijatelj sam i sa Srbima, i Albancima, i Kosovarima i nikada nisam imao nikakvih problema. Nema tu mržnje, niti sam poslije susreta imao problema”, objašnjava Bušić.

Za negdašnjeg Hajdukovca čitav je slučaj prenapuhan. “Vidio sam na snimci kako se nije zapravo dogodilo ništa posebno. Osobno također nisam uradio ništa specijalno, jedino što sam htio je da stvari ne izmaknu kontroli.”

Premda je i s Cakovićem u prijateljskim odnosima, ipak ne opravdava njegov potez. “Dobar je momak, pozdravili smo se poslije utakmice, no smatram kako je reagirao ponešto brzopleto. Trebao je ostati miran, jer takvim događajima nikako nije mjesto na sportskim borilištima. Bilo mi ga je žao na koncu, no do svega toga nije trebalo doći”, zaključuje Bušić.


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.