Buzet Europski grad sporta 2016. godine

Buzet Europski grad sporta 2016. godine

Dodijeljena je titula Europskog grada sporta za iduću godinu...

Buzet/Foto: commons.wikimedia.org

Na jučerašnjem sastanku u Europskom parlamentu Komisija ACES-a dodijelila je naslov ‘Europskog grada sporta 2016’ Buzetu.

Odlučila je tako Komisija ACES-a, obrazloživši kako je Buzet ‘velik primjer za mlade u sportu’. “Izuzetno smo zadovoljni što je naš mali Buzet dio ove velike obitelji europskih gradova sporta. Komisija koja je ocjenjivala našu kandidaturu prepoznala je sportske potencijale Buzeta i prema broju građana koji se bave sportom kao i prema rezultatima koje ostvarujemo te prema broju sportskih događanja koje organiziramo. Siguran sam da ćemo taj naslov znati opravdati”, kazao je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić, kojemu je prigodnu zastavu uručio predsjednik Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES) Gian Francesco Lupattelli.

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić popratio je sjajno priznanje sljedećim rječima: “Čestitam Gradu Buzetu na ovom visokom priznanju. Dobiti titulu Europskog grada sporta nije jednostavno, konkurencija je vrlo velika. Stoga se zajedno s građanima Buzeta radujem dobivenom prestižnom naslovu. I Buzet i mnogi drugi istarski gradovi imaju zaista sjajnu sportsku infrastrukturu. To je iznimno važno za građane, pogotovo za mlade, koji se sportom bave profesionalno ili rekreativno. Ovo je jedna uspješna sportska priča, a titulu koju je dobio Buzet doživljavam kao priznanje svim našim gradovima koji su sport podigli na vrlo visoku razinu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.