A Ćiri je poručio...

Čačić: “Dobili smo crnu mačku, nogomet je takav sport”

Čačić: “Dobili smo crnu mačku, nogomet je takav sport”

Hrvatski izbornik okreće se SP-u u Rusiji...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić ‘okrenuo’ je ploču i od obračunavanja s neistomišljenicima skrenuo na kolosijek priprema za sljedeće veliko nogometno natjecanje – Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kockaste prvi ogled kvalifikacija za smotru najboljih Staroga kontinenta očekuje već u rujnu, no protiv Turske će biti prepušteni samo sebi, odnosno – bez podrške navijača s tribina.

“Hrvatska reprezentacija bila je sjajan predstavnik našeg nogometa i svoje domovine, uključujući i tribine. Bodrili su nas iz cijele zemlje i svijeta, osjetili smo to i momčad je vratila na najbolji način”, počeo je Čačić gostujući u HRT-ovu Dnevniku 3.

“Odigrali smo najbolje partije u skupini, bili prvi ispred europskog prvaka, no i imali ždrijeb koji nam nije bio sklon. Namjerili smo se na Portugal, našu ‘crnu mačku’, ali i kontrolirali utakmicu cijelo vrijeme. Sport je takav, nogomet je takav – u jednoj utakmici svatko može pobijediti svakoga. Ostali smo u vrhu europskog i svjetskog nogometa, što je bitno”, govorio je izbornik.

Još se jednom, kao da drukčije ne može, osvrnuo Ante na kritike koje su mu ‘relevantni stručnjaci’ upućivali poslije napuštanja Francuske. “Smatram da velikih zamjerki nije bilo, a Ćiri ovom prilikom poručujem da mora znati kako Hrvatska dvaput nije prošla na velika natjecanja, a jednom je on bio na čelu reprezentacije koja je dvije godine prije toga bila brončana.”

Je li se Darijo Srna zaista oprostio od reprezentacije? Je li njegova odluka konačna? “Zamolio sam ga da si uzme vremena, razmisli i prolongira odluku. Sada je na odmoru, vidjet ćemo”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.