Čačić: “Hrvatska se može nositi sa svima”

Čačić: “Hrvatska se može nositi sa svima”

Ante Čačič poslije ždrijeba skupina EP-a...

Ante Čačić/Foto: Gettyimages

Sinoć je u Parizu održan ždrijeb skupina Europskog prvenstva u Francuskoj iduće godine, a hrvatska nogometna reprezentacija smještena je u vrlo zahtjevnu skupinu D zajedno s aktualnim prvacima Starog kontinenta Španjolcima te Česima i Turcima.

“Treba sve ovo malo proanalizirati, ali činjenica jest da nema lake skupine. Ovo je uvjetno rečeno jedna od zahtjevnijih”, prve su riječi izbornika kockastih Ante Čačića. “Mislim da se Hrvatska sa svim ovim momčadima može ravnopravno nositi, premda valja istaknuti Španjolsku, koja je kao aktualni prvak Europe i favorit.”

“Bit će zanimljivo i neizvjesno; imamo priliku uzvratiti Turcima za ono nesretno ispadanje u Austriji, a Češka je jako dobro vođena u mandatu izbornika Vrbe. Mislim da je dobro što sa Španjolcima igramo kasnije, oni će tada vjerojatno razmišljati i o drugom krugu, i mi u tome također vidimo svoju šansu. Nemamo pravo ustuknuti, moramo se protiv svakoga pokušati nametnuti i prezentirati svoju neupitnu kvalitetu. Uvjeren sam da će u tome uspjeti”, zaključio je izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.