Čačić i Šuker predstavljaju Hrvatsku na ždrijebu za Euro

Čačić i Šuker predstavljaju Hrvatsku na ždrijebu za Euro

U subotu je na rasporedu ždrijeb Eura u Francuskoj...

Ante Čačić/Foto: Gettyimages

Bez nazočnosti prvog čovjeka europske nogometne organizacije (UEFA) Michela Platinija, u subotu će se u francuskoj prijestolnici održati ždrijeb Europskog prvenstva iduće godine, a boje Lijepe naše u Palais de Congresu branit će izbornik kockastih Ante Čačić te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Na smotri najboljih reprezentacija Staroga kontinenta sudjelovat će 24 selekcije, a Hrvatska se u tom društvu našla u drugoj jakosnoj skupini. Prvi put Euro će biti podijeljen u šest skupina po četiri reprezentacije (do sada ih je sudjelovalo šesnaest), a prolaz će izboriti po dvije najbolje iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Program u Palais de Congresu, koji počinje u 18 sati, vodit će bivši francuski nogometaš Bixente Lizarazu te nizozemski nogometni as Ruud Guilt, a popularnom ‘plesu kuglica’ prisustvovat će još sijaset nogometnih velikana – David Trezeguet, Antonin Panenka, Vicente Del Bosque, Oliver Bierhoff, Angelos Charisteas

Nositelji skupina bit će Francuska, Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal i Belgija, a sve će proteći bez legendarnog Francuza Michela Platinija, kojega je Fifina Etička komisija suspendirala na 90 dana zbog sumnjivih transakcija između njega i Seppa Blattera iz 2011. godine.  Platiniju je nedavno žalbu odbio i Međunarodni sportski arbitražni sud u Lausannei (CAS), što je automatski značilo da predsjednik Uefe neće moći prisustvovati ždrijebu skupina za prvenstvo u domovini.

Jakosne skupine:
1: Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal, Belgija, Francuska
2: Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, HRVATSKA, Ukrajina
3: Češka, Švedska, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Mađarska
4: Turska, Irska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.