Čačić: “Imamo veći motiv od Bugara, Hrvatska je kvalitetnija”

Čačić: “Imamo veći motiv od Bugara, Hrvatska je kvalitetnija”

Izbornik optimistično gleda na nadolazeće izazove reprezenatcije...

Ante Čačić/Foto: Gettyimages

Hrvatska nogometna reprezentacija okupit će se 12. listopada u Zagrebu, a s izbornikovog popisa nedostaju ozlijeđeni Dejan Lovren i Jozo Šimunović koji je trebao biti zamjena Lovrenu. Na okupljanje dolazi mladi igrač Ante Ćaleta – Car, igrač Red Bulla iz Salzburga.

Očekivanja su jasna, svjesni smo da u ovih pet dana do Bugarske moramo učiniti sve kako bi momčad bila na potrebnoj razini. Svaka reprezentacija može biti opasna ako joj to dozvolimo, pa tako i Bugarska. Držim da je Hrvatska kvalitetnija, da je naš motiv daleko veći i, uz sav respekt prema gostima, u toj će se utakmici najviše pitati nas” – izjavio je na konferenciji za medije Ante Čačić.

S obzirom na pobjede protiv Malte i Bugarske, Hrvatska se može nadati i izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

“Ako ne bude tako, važno je da imamo dobro ozračje i da budemo spremni odgovoriti na zahtjeve nastavka kvalifikacija, kao što smo više puta i učinili” – dodao je izbornik.

Čačić je posljednjih dana razgovarao sa svim igračima s popisa:

“Unutar momčadi nema problema, momčad je zdrava. Odnosi su korektni, čak i prijateljski. Vidio sam odgovornost u njihovim razmišljanjima, shvaćaju da je ovo prilika generacije. Uvjeren sam da će učiniti sve te da ćemo se izolirati od negativnosti, pronaći unutarnju snagu, na zadovoljstvo velikog broja hrvatskih navijača, da reprezentacija bude ponos našeg naroda”.

Hrvatska reprezentacija svakako ne bi trebala biti samo sudionik velikih nogometnih smotri, već i dio velikih rezultata.

“Kada pogledamo u kakvim klubovima naši igrači igraju, oni nemaju pravo zadovoljiti se time. Igranje za reprezentaciju veće je od svega, a ova generacija je sada u najboljim godinama. Ispred njih su Europsko i Svjetsko prvenstvo te im cilj mora biti izaći iz sjene Vatrenih ’98. To je sportski, normalno je težiti dostizanju svojih prethodnika. Neće biti lako, ali zašto skrivati tu ambiciju?” – optimistično će Čačić.

Izbornik je komentirao i stvaranje negativne atmosfere nakon predstava naših reprezentativaca u Azerbajdžanu i Norveškoj, ali i stanje Marija Mandžukića:

Netko je incidentima želio kompromitirati njihov trud i ne znam tko može ostati neokrznut na takve stvari. To je dobrim dijelom pokvarilo atmosferu oko reprezentacije i nažalost su se dogodili ovi zadnji rezultati. Situacija s Mandžukićem je bolja, vidjet ćemo kako će se nositi s treninzima. Poznavajući njegovu volju, stavit će se na puno raspolaganje reprezentaciji” – rekao je za kraj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.