Čačić i kapetan Modrić složni: ” Ne smije nam ništa biti alibi, morat ćemo u Eskisehiru odigrati veliku utakmicu”

Čačić i kapetan Modrić složni: ” Ne smije nam ništa biti alibi, morat ćemo u Eskisehiru odigrati veliku utakmicu”

Luka Modrić/Getty Images

Nakon jučerašnjeg nastavka utakmice protiv reprezentacije Kosova na Maksimiru, koja je podsjećamo bila prekinuta u subotu zbog kišom prenatopljenog stadiona, naše reprezentativce očekuje sraz sa Turskom. Hrvatska je otputovala u Eskisehir gdje će imati trening manje za pripremu utakmice, kao Ivana Rakitića te za sad Maria Mandžukića koji ima ima četiri šava, ali poznavajući njega, on će sigurno biti spreman.

Nalazimo se na vodećem mjestu skupine I sa 16 bodova, dva manje ima Ukrajina koja je na domaćem terenu bila bila od Turske s 2:0, Island na trećem nakon poraza od 1:0 protiv Finske u Tampereu, Turska sa 11 bodova je četvrta, slijede Finska te posljednja je reprezentacija Kosova sa jednim bodom.  Prva se reprezentacija direknto plasira na SP u Rusiji, dok će osam najboljih drugoplasiranih reprezentacija izboriti dodatne kvalifikacije gdje će njih četiri put Rusije.

Kapetan nacionalne vrste, Luka Modrić najavio je sutrašnje gostovanje: “Turci su tehnički nezgodni i mogu nam stvoriti probleme. U Zagrebu smo bili puno bolji od njih, ali nismo ih pobijedili, no nadam se da će nam se to vratiti. Mi nikada nismo igrali na remi i nadamo se pobjedi. Nadam se da ćemo i poslije Turske ostati na vodećoj poziciji. Napravit ćemo sve za pozitivan rezultat i vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Ne smije nam ništa biti alibi, morat ćemo u Eskisehiru odigrati veliku utakmicu”

Izbornik Čačić nadovezao se : “Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, mnogo će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. U neravnopravnom smo položaju jer bismo se trebali odmoriti uoči nove važne utakmice, ali moramo se suočiti s tim činjenicama. Utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a uvjeren sam da će tada i rezultat biti dobar.

Na kraju zaključio: Imamo kvalitetu, imamo motiv – i koliko je utakmica važna njima, važna je i nama. Svaki bod je korak bliže Rusiji.”

Dakle, sutra nam je na rasporedu od 20.45 sati jedan od najvažnijih susreta reprezentacije koja želi li put Rusije morati prikazati bolju igru negoli protiv Kosova, a svi znamo da mogu puno, puno, puno bolje!

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.