Čačić: “Nagovarati na bojkot neka je vrsta izdaje”

Čačić: “Nagovarati na bojkot neka je vrsta izdaje”

Ante Čačić i dalje je uvjeren kako ga je na klupu hrvatske nogometne reprezentacije postavio isključivo minuli rad...

Ante Čačić/Foto: Gettyimages

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić govorio je u emisiji Sportski mikrofon na Drugom programu Hrvatskoga radija, osvrnuvši se na mnogobrojne teme vezane uza kockaste, uskakanje u cipele Nike Kovača te plasman na Svjetsko prvenstvo u Francusku 2016. godine.

“Smatram kako je vrijeme da se svi relevantni čimbenici u nogometu pokrenu i krenu činiti sve što mogu da nam nogomet bude na još višoj razini. Ovo je prilika da čitavoj Europi pokažemo kako smo jedna skladna obitelj, patrioti i iznad svega volimo svoju reprezentaciju. Moramo pokazati da smo spremni dati sve što možemo kako bismo stvorili što bolje ozračje, u kojemu bi onda naši igrači mogli funkcionirati još bolje”, kazao je Čačić.

Prokomentirao je izbornik i ‘tajni sastanak’ kapetana Darija Srne i predstavnika Torcide uoči posljednje malteške utakmice kvalifikacija. “Nagovarati kapetana na bojkot reprezentacije za mene je neka vrsta izdaje”, misli.

Mnogo se u medijima pričalo i pisalo o samom imenovanju Čačića na klupu hrvatske nogometne reprezentacije. “Ne radim nikakve razlike između medija i nemam problema s njima. Istina je kako Savez s praćenjem određenih medija nije u potpunosti zadovoljan i to s pravom. Podržavam to, odgovornost ipak mora biti prisutna.”

“Nisam čuo, s druge strane, nijednu pogrdnu riječ o mome imenovanju. Ne postoji ni jedan čovjek iz struke koji mi nije dao podršku, ne postoji nijedan igrač koji nije učinio isto. Nigdje, od relevantnih ljudi u sportu, nisam čuo da ‘taj čovjek ne zaslužuje biti tu'”, otvorio se Čačić. “To su čisti spinovi, na koje se osobno ne osvrćem. Meni je izuzetno drago da sam upravo ja, usprkos svemu, postao izbornik. To je poruka da se i u Hrvatskoj može korektnim, predanim i poštenim radom doći na poziciju na koju sam ja stigao. Ovo mi je 23. klupa, mene je postavio moj minuli rad.”

Zaključio je izbornik sljedeće, dotaknuvši se i neizbježne teme HR nogometa, Zdravka Mamića. “Zdravko je ovoga trenutka vrlo bitan čimbenik u hrvatskom nogometu, ali bio je to i kad se imenovao Slaven Bilić, kad se imenovao Igor Štimac, a i kad se imenovao moj prethodnik Niko Kovač”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.