Čačić o hrvatskim kadetima: “Momci mogu jako daleko”

Čačić o hrvatskim kadetima: “Momci mogu jako daleko”

Na sjajne prezentacije hrvatske U17 reprezentacija osvrnuo se i izbornik A selekcije Ante Čačić...

Foto: Youtube screenshot

Novoustoličeni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić pohvalio je mlade nogometaše koji se u Čileu bore za medalju na svjetskoj smotri igrača do 17 godina starosti.

Mali kockasti u nedjelju u 23 sata sučelit će se Maliju u četvrtfinalnom srazu, a afrički prvak bit će sve samo ne lak zalogaj. No, prema do sada prikazanom, kao i talentu koji su momci već sijaset puta dokazali, Bašićevi izabranici mogu vrlo, vrlo daleko.

“Premda je već i sam plasman među osam najboljih veliki uspjeh, siguran sam kako nas naši mladići mogu još i više razveseliti. Imaju sve: pojedinačnu kvalitetu, momčadski su jaki, imaju samopouzdanja i odlično vodstvo. Na krilima su zanosa i sve su to argumenti temeljem kojih vjerujem da mogu preskočiti sve prepreke. Svakako treba istaknuti kako imaju odličnog vratara, što je na ovakvim natjecanjima od izuzetne važnosti”, prokomentirao je Čačić.

Sve je jasnije kako će mnogi od njih vrlo brzo zakucati i na vrata seniorske momčadi. “Ima ih nekoliko koji bi već sutra mogli igrati u našim prvoligašima, ali ne pada mi na pamet da ih sada poimence izdvajam. Njihova je najjača snaga baš u toj kolektivnoj igri. Ne igra svaki pojedinac, ni svaka linija samo za sebe, već su svi stavljeni u funkciju momčadi. To je golema zasluga njihovih trenera u klubu, kao i izbornika Bašića”, zaključio je Čačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.