Čačić ‘poučava’ Bobana, Bilić mu poručio: “Ne treba ti obračunavanje sa svim i svakim”

Čačić ‘poučava’ Bobana, Bilić mu poručio: “Ne treba ti obračunavanje sa svim i svakim”

Ante Čačić okomio se na Zvonu Bobana, a odgovorio mu je Slaven Bilić.

Slaven Bilić/Foto: Gettyimages

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić poslije oproštaja vatrenih od smotre najboljih Staroga kontinenta okrenuo se žestokom obračunu s neistomišljenicima, a posljednji je na tom popisu bio legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban.

Izbornik kojemu je najveći uspjeh u karijeri igranje u skupinama Lige prvaka s Mariborom novom djelatniku Fife zamjerio je što nije htio sjediti u svečanoj loži zajedno s ekipom koja svako malo mora po obvezi posjećivati prostorije USKOK-a.

“Gdje je bio Zvonimir Boban? Nije ga bilo ni na jednoj utakmici. Nije se oglasio i razočarao me. On je sada djelatnik Fife, ta zar nije mogao doći i podržati reprezentaciju s kojom je osvojio broncu u toj istoj Francuskoj? Zvone, ne radi se ovdje o pojedincima, već o reprezentaciji Hrvatske!”, komentirao je Čačić.

Strateg West Hama Slaven Bilić tijekom prvenstva je, komentirajući za engleske i hrvatske medije, uglavnom stajao na Čačićevoj strani terena, no posljednje javne istupe – osobito dijeljenje ‘lekcija’ Zvoni Bobanu, ni on mu nije mogao prešutjeti.

“Čačić nije morao prolaziti uspone i padove kvalifikacija, hvaljenje i knock-downe koje one nose. Velika većina javnosti bila je protiv njega – uvelike zbog načina na koji je izabran – ali je imao i situaciju da Hrvatsku vodi na veliko natjecanje, na kojem su igrači maksimalno motivirani, a navijači uglavnom složni u bodrenju Hrvatske.”

Prve tri utakmice, slaže se negdašnji izbornik Srne i ekipe, bile su dobre, ali protiv Portugala je sve palo u vodu. Poručio je stoga Bilić Čačiću kako mora prihvatiti odgovornost za tu nes(pr)retnu utakmicu i poraz koji nitko u domovini zapravo nije očekivao i(li) predviđao.

“Uglavnom ne volim udarce ispod pojasa, iskrivljavanje istine, friziranje… Niti od strane novinara, a niti nogometnih djelatnika – poglavito kolega trenera. Vidim da se Čačić sada počeo obračunavati sa svim i svakim i to mu ne treba”, napisao je Bilić za Sportske novosti.

“Kad je bio ‘s druge strane nišana’, prema izbornicima je bio jako nekorektan – osobito prema Dinamovima trenerima – u kritiziranju kako su igrali i kako su trebali igrati”, zaključio je Slaven, napomenuvši za kraj kako – svemu unatoč – Čačića na klupi Hrvatske i dalje podržava…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.