Čačić priželjkuje potvrdu uloge favorita

Čačić priželjkuje potvrdu uloge favorita

Foto: ZNA.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija danas sa početkom u 18 sati igra prijateljsku utakmicu protiv Estonije u Tallinnu. Izbornik Ante Čačić je ovog putovanja odlučio poštediti igrače poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Danijela Subašića i Nikole Kalinića, a naknadno je otpao i Marcelo Brozović. Iz mlade reprezentacije je povučen Ante Ćorić, a izbornik nije potvrdio pretpoziv niti jednom od trojice dostupnih nogometaša – Andrijašević, Leovac, Pašalić. Stoga će izbornik Čačić moći računati na samo 16 igrača, no uoči posljednjeg treninga u Tallinnu Čačić je najavio motiviranu i spremnu Hrvatsku koja će protiv Estonije tražiti pobjedu.

“Ovo je još jedna prilika igračima koji nisu u prvom planu da potvrde da su s pravom u reprezentaciji i da su njezin dio. Svi mogu dati svoj obol, kao što su to činili i do sada te očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku koja će težiti dobroj igri i tražiti dobar rezultat”, izjavio je izbornik Čačić nakon posljednjeg treninga u Tallinnu u ponedjeljak.

U nastavku je izbornik Čačić naglasio kako Hrvatska želi, unatoč brojnim izostancima, potvrditi ulogu favorita.

“Meni ovakve prijateljske utakmice pokažu mnogo i rado ih igram. Svaka utakmica daje određene odgovore ukoliko postoje spremni upitnici. Tako slažemo momčad za ostatak kvalifikacija. Ne bježim od uloge favorita ni protiv jačih suparnika, a Estonija je domaćin, ima stopera iz Liverpoola i gledali smo njihovu utakmicu s Ciprom. Kod kuće su svima bili tvrd orah. I nama je uvijek bilo teško u Estoniji, a izborniku Bariću zagorčali su početak kvalifikacija u Osijeku. Hrvatska će, međutim, dati sve od sebe te će kao i uvijek naglasak staviti na svoje sposobnosti. Hrvatska je svakome veliki poticaj i svi su motivirani da protiv Hrvatske budu što je moguće bolji. Ne očekujem laganu utakmicu, ali očekujem da se naši igrači tome suprotstave maksimalnim angažmanom”, zaključio je izbornik.

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije izgubila od Estonije, u 6 službenih i 2 prijateljske utakmice, a Vatrene će u Tallinnu predvoditi novi kapetan Ivan Perišić.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.