ČAČIĆEVA ZAHVALA KAPETANU: “DARIJO JE BIO PRAVI VOĐA I UZOR SVIM SUIGRAČIMA”

ČAČIĆEVA ZAHVALA KAPETANU: “DARIJO JE BIO PRAVI VOĐA I UZOR SVIM SUIGRAČIMA”

Foto: HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Ante Čačić, komentirao je oproštaj Darija Srne od Vatrenih.

“Sigurno da Dariju nije bilo lako donijeti ovakvu odluku nakon duge i uspješne reprezentativne karijere, posebno nakon tako dobro odigranog Europskog prvenstva. Svima nam je žao zbog njegovog odlaska, ali poštujemo i razumijemo takvu odluku.

Darijo mi je puno pomogao od samog dolaska na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije. Zahvaljujem mu na tomu, kao i na igračkom doprinosu, zalaganju i svemu što je pružio za Vatrene, kako tijekom mog mandata tako i u proteklih 14 godina igranja za Hrvatsku.

Ne skrivam da će mi iskreno nedostajati, baš kao i cijeloj reprezentaciji. Bio je pravi vođa u svlačionici i na terenu, istodobno je osiguravao vedrinu i ozbiljnost, davao šarm svakom treningu. Kao istinski kapetan brinuo se za dobro raspoloženje u momčadi, uz nužnu odgovornost i profesionalnost. Bio je pravi uzor svim suigračima, a mladi igrači najbolje će potvrditi koliko im je značila Darijeva podrška.

Osoba kao što je Darijo ne susreće se svaki dan, zaista je bio vrhunski kapetan. Njegovih 134 nastupa i 22 pogotka postignuta za reprezentaciju dovoljno govore o kakvom se igraču radi. Mislim da je, kada sagledamo cijelu njegovu reprezentativnu karijeru, bio najveći kapetan hrvatske reprezentacije. Vjerujem da ovo nije konačni zbogom te da će i u budućnosti biti važan akter hrvatskog nogometa kojem je kao igrač dao izniman doprinos.”

Ante Čačić
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.