ČAČIĆEVA ZAHVALA KAPETANU: “DARIJO JE BIO PRAVI VOĐA I UZOR SVIM SUIGRAČIMA”

ČAČIĆEVA ZAHVALA KAPETANU: “DARIJO JE BIO PRAVI VOĐA I UZOR SVIM SUIGRAČIMA”

Foto: HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Ante Čačić, komentirao je oproštaj Darija Srne od Vatrenih.

“Sigurno da Dariju nije bilo lako donijeti ovakvu odluku nakon duge i uspješne reprezentativne karijere, posebno nakon tako dobro odigranog Europskog prvenstva. Svima nam je žao zbog njegovog odlaska, ali poštujemo i razumijemo takvu odluku.

Darijo mi je puno pomogao od samog dolaska na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije. Zahvaljujem mu na tomu, kao i na igračkom doprinosu, zalaganju i svemu što je pružio za Vatrene, kako tijekom mog mandata tako i u proteklih 14 godina igranja za Hrvatsku.

Ne skrivam da će mi iskreno nedostajati, baš kao i cijeloj reprezentaciji. Bio je pravi vođa u svlačionici i na terenu, istodobno je osiguravao vedrinu i ozbiljnost, davao šarm svakom treningu. Kao istinski kapetan brinuo se za dobro raspoloženje u momčadi, uz nužnu odgovornost i profesionalnost. Bio je pravi uzor svim suigračima, a mladi igrači najbolje će potvrditi koliko im je značila Darijeva podrška.

Osoba kao što je Darijo ne susreće se svaki dan, zaista je bio vrhunski kapetan. Njegovih 134 nastupa i 22 pogotka postignuta za reprezentaciju dovoljno govore o kakvom se igraču radi. Mislim da je, kada sagledamo cijelu njegovu reprezentativnu karijeru, bio najveći kapetan hrvatske reprezentacije. Vjerujem da ovo nije konačni zbogom te da će i u budućnosti biti važan akter hrvatskog nogometa kojem je kao igrač dao izniman doprinos.”

Ante Čačić
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.