Čak četiri Hrvata u izboru za najboljeg europskog košarkaša svih vremena

Čak četiri Hrvata u izboru za najboljeg europskog košarkaša svih vremena

Prije točno 80 godina održan je prvi Eurobasket u povijesti povodom čega se bira najbolji od najboljih.

Prije točno 80 godina održan je prvi Eurobasket u povijesti na kojemu je Latvija osvojila naslov prvaka Europe. Od tada do danas mnogi su igrači oduševljavali košarkaški svijet, a košarkaški portal Eurohoops odlučio je mišljenjima navijača odabrati najboljeg europskog košarkaša svih vremena.

U osam desetljeća europskih košarkaških natjecanja bilo je pregršt reprezentacija koje su u svojim zlatnim dobima harale Europom, a među njima su tri već raspadnute države, bivši SSSR, SFRJ te SR Jugoslavija. Jedina živuća košarkaška sila je Španjolska koja od 2009. godine pa do danas u svojim rukama ima tri zlata.

Iako hrvatska košarka danas nije na visokim granama u europskim okvirima što je pokazao i netom završeni Eurobasket u Francuskoj, portal Eurohoops je prepoznao važnost hrvatskih igrača uvrstivši njih četiri  među 15 odabranih za koje se može glasati u izboru za najboljeg svih vremena, a to su Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Dino Rađa te Toni Kukoć. Na popisu su i tri aktivna košarkaša, Tony Parker, Dirk Nowitzki i neuništivi Pau Gasol, a pogađate kako upravo Hrvatska ima najviše predstavnika u izboru.

Cijeli popis kandidata: Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa (Hrvatska), Pau Gasol i Juan Antonio San Epifanio (Španjolska), Arvydas Sabonis i Šarunas Marčulionis (Litva), Vlade Divac i Dejan Bodiroga (Srbija), Dino Meneghin (Italija), Sergej Bjelov (Rusija), Dirk Nowitzki (Njemačka), Tony Parker (Francuska), Nikos Galis (Grčka).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.