Čak četiri hrvatska finala na svjetskom kupu u Szombathelyu

Čak četiri hrvatska finala na svjetskom kupu u Szombathelyu

Hrvatski gimnastičari odličnim su nastupima na turniru u Mađarskoj otvorili drugi dio sezone.

Robert Seligman/www.hgs.hr

Na World Challenge Cupu u Szombathelyu, naši reprezentativci osigurali su čak četiri finala. S drugom ocjenom kvalifikacija (15,000) u finale konja s hvataljkama plasirao se Osječanin Robert Seligman, a bolji od njega bio je samo jedan od najboljih konjaša svih vremena, Mađar Krisztian Berki (15,850) koji se gimnastici vratio nakon više od godine dana pauze.

“Iznimno sam zadovoljan što sam nakon duge pauze, još od Europskog prvenstva u svibnju, izdržao vježbu do kraja. Nadam se da ću se u finalu osjećati barem jednako dobro kao danas. Pojačat ću start sa 6.2 na 6.4 i očekujem da će ocjena biti oko 15,500 što bi trebalo biti dovoljno za jedno od prva dva mjesta čime bih osigurao ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu”, rekao je nakon nastupa Robert Seligman.

Mjesto među osam koji će se za medalje boriti sutra  od 15 sati nije izborio Kristijan Vugrinski koji je završio na 17. mjestu sa 12,600 bodova.

U nedjeljnom finalu preče naći će se čak dvojica gimnastičara zagrebačkog ZTD Hrvatskog sokola. Tin Srbić bio je četvrti sa 14,650, dok je Anton Kovačević finale izborio sa 7. ocjenom (14,050).

Kod gimnastičarki, u nedjeljnom finalu partera borit će se ZTD-ova Dora Kranželić koja je sa 12,350 bodova bila peta u kvalifikacijama. Ema Kajić s devetim mjestom i 12,750 bodova prva je rezerva za finale preskoka, dok je Petra Furač bila 11. na gredi (10,100).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.