Cakol, Pavlović i Vukelić na EP do 21 godine

Cakol, Pavlović i Vukelić na EP do 21 godine

Marti Vukelić ovo je prvo Europsko prvenstvo do 21 godine.

foto: hsts.hr

Od četvrtka do nedjelje naše tri predstavnice, Klara Cakol (41. nositelj), Andrea Pavlović (46.) i Marta Vukelić (56.), nastupat će na Europskom prvenstvu do 21 godine, koje se održava u portugalskom Gondomaru.

Pojedinačni dio igrat će se po sistemu da je osam nositeljica direktno u drugom krugu. Ostale igračice, među kojima su i naše tri predstavnice, će igrati natjecanje po skupinama, a prvoplasirana i drugoplasirana iz svake skupine će se plasirati u drugi krug. Znači 24 igračice iz prvog kruga spojit će se s osam nositeljica te se opet ždrijebaju skupine iz kojih će po dvije najbolje izboriti osminu finala nakon čega se igra po knockout sistemu.

Cakol je treća nositeljica u skupini s Bjeloruskinjom Bogdanovom, Čehinjom Petrovovom i Slovakinjom Labosovom, Pavlović četvrta nositeljica u skupini s Turkinjom Yilmaz, Norvažnkom Doval i Engleskinjom Bolton, a Vukelić četvrta nositeljica u skupini s Austrijankom Mischek, Šveđankom Kallberg i Bugarkom Ilievom.

Što se tiče parova odmah se igra po knockout sistemu, Cakol i Vukelić idu na Norvežanke Doval i Carlsen, dok će Pavlović i Mađarica Harasztovich na Francuskinje Migot i Guisnel.

“Bila sa na EP-u prije dvije godine, pružila sam dobre partije koliko se sjećam” – kazal je Cakol, koja je tada zaustavljena u osmini finala.

“Trenutno sam u dobroj sam formi, a bila bih zadovoljna s ulaskom u glavni ždrijeb” – zaključila je Cakol.

Pavlović je prije dvije godine zaustavljena u osmini finala, lani je svladana u drugom krugu. Bolje su bile Laurenti (4:3), Diaconu (4:0) i Šurjan (4:3).

“Nemam posebnih želja, a trenutno sam u dobroj formi. Trudit ću se dati sve od sebe, dosta će ovisiti o ždrijebu iako po tom pitanju nemam posebnih želja” – istaknut će Pavlović.

Marti Vukelić ovo je prvo Europsko prvenstvo do 21 godine.

“Svakako će to biti jedno dobro iskustvo za mene. Nadam se što boljem rezultatu, jedino želim što bolje igrati” – dodala je Vukelić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.