Čarli: “Sa mnom nije lako, ne bih bio trener Ćorluki”

Čarli: “Sa mnom nije lako, ne bih bio trener Ćorluki”

Vedran Ćorluka u intervjuu Sport Expressu govorio je o svojoj eventualnoj trenerskoj karijeri te šansama generacije za veliki reprezentativni rezultat...

Vedran Ćorluka/Foto: fclm.ru

Vedran Ćorluka nedavno je moskovskom listu Sport Express priznao kako s njim ‘nije lako’. U velikom je intervjuu otkrio i zanima li ga trenerska karijera te zašto nikada ne bi radio s Ćorlukom.

“Hvala, ne bih”, odgovorio je na pitanje hoće li nakon profesionalne igračke karijere krenuti trenerskim stopama. “Više sam se puta i sam uvjerio koliko je težak posao glavnoga trenera. Nije takvo što za mene. Kako učiniti zadovoljnim 25 ljudi, ako ni sam sa sobom to ne uspiješ uvijek?”

Novinara je zanimalo i znači li to da nikada ne bi radio s Ćorlukom? “Teško bi to išlo. Vjerojatno bismo se slagali na treninzima, ali bojim se da bi bilo problema izvan terena. Nisam baš jednostavan, iskreno rečeno”, nasmijao se Čarli, istaknuvši kako bi se radije okušao u ulozi sportskog direktora.

Ruski mediji često razgovaraju s Ćorlukom, kako o njegovu životu u Moskvi, tako i o hrvatskoj reprezentaciji.

“Ne mijenjam ono što je dobro, niti stalno tražim nešto bolje – u Moskvi mi je sjajno, grad mi se sviđa, u Lokomotivu me cijene, navijači me vole… S treninga se, primjerice, uvijek vraćam metroom – nema gužvi kao na cesti, a mrzim gužve jer su mi važni vrijeme i živci. Metro je jako brz, stanice su predivne, a na taj način mogu i čitati knjigu”, kaže hrvatski branič.

Može li ova generacija kockastih napraviti jedan pravi, veliki rezultat ili je prigoda za to ‘pobjegla’ u ropotarnicu povijesti zajedno s prvenstvom u Brazilu?

“Nije, to je sigurno”, decidiran je Ćorluka. “Imamo sjajnu reprezentaciju, uvedena je ‘svježa krv’ poput Jedvaja, Halilovića, Kovačića…No, Euro 2016. vjerojatno će biti posljednja šansa moje generacije”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.