Carlos Queiroz duboko razočaran napustio Iran

Carlos Queiroz duboko razočaran napustio Iran

Carlos Queiroz poslije poraza od Švedske napustio je klupu reprezentacije Irana...

Carlos Queiroz/Foto: commons.wikimedia.org - Steindy

Carlos Queiroz, punog imena Carlos Manuel Brito Leal, duboko je razočaran i povrijeđen dao neopozivu ostavku na funkciju izbornika nogometne selekcije Irana.

62-godišnji menadžer koji je u karijeri vodio Portugal, Sporting, NY Metro Stars, Nagoyu, Ujedinjene Arapske Emirate i madridski Real te u dva navrata bio pomoćnik Alexu Fergusonu u Manchester Unitedu, pripadnicima je medija potpuno ‘otvorio dušu’ i otkrio razloge zbog kojih je nakon četiri godine napustio Iran.

“Na svoje sam igrače izuzetno ponosan. No, postoji ogromna razlika u mišljenjima unutar Saveza. Kao da postoje dvije nacionalne nogometne kuće”, ističe Portugalac.

Iran je u utorak poražen od Švedske u prijateljskom ogledu, a bila je to sam kap koja je prelila čašu – kako njegova strpljenja, tako i tolerancije navijača.

“Kad vas jedna struja vrijeđa i smatra da ima pravo ponižavati nekoga, tretirati ga bez poštovanja – ne samo mene osobno, već i igrače i moj stručni stožer – tada ostanak više nije prihvatljiv, niti je opcija”, zaključio je.

Quieroz je ugovor s Iranskim nogometnim savezom imao do SP-a 2018. godine u Rusiji, a produženje je potpisao nakon posljednje svjetske smotre u Brazilu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.