Cedevita počinje novu sezonu

Cedevita počinje novu sezonu

Cedevita ima velike ambicije u novoj sezoni...

Pred Cedevitom je 15. sezona u ABA ligi. Prema procjenama većine stručnjaka bit će jedan od favorita za naslov. Ostali hrvatski predstavnici, Zadar i Cibona, polako se podižu na noge nakon financijskih problema i nemaju rezultatskih ciljeva. Što god postignu može se smatrati uspjehom. Najvažnije je stvaranje mladih igrača.

“ABA liga uvijek je slična, onim klubovima koji igraju u Euroligi i imaju obvezu složiti moćnu momčad, pa tako i ove sezone sigurno možemo mnogo očekivati od Crvene Zvezde i Cedevite, a sigurno ne treba odbaciti Budućnost jer je posljednjih godina imala velike ambicije. Dakle, među nominalno tri favorita vidim društvo koje bi moglo u završnicu”, zaključio je bivši trener Cibosa Danijel Lutz.

U novoj sezoni zaigrat ce tako 14 momčadi u 26 kola. U momčadi Cedevite će biti lijepo opet vidjeti Luku Žorića, koji se vratio na hrvatske parkete, a moramo naglasiti da će biti još zanimljivije vidjeti Jamesa Whitea jer je riječ o velikom mamcu za gledatelje. Hrvatska reprezentacija se, nakon velikog debakla na Eurobasketu, okreće momcima koji tek dolaze. Sigurno će biti zanimljivo pratiti Lovru Mazalina u Cedeviti i Cibonine igrače Antu Žižića, Ivicu Zupca i Nika Slavicu koji su bili na juniorskom All-Staru. A pridružimo li im Lovru Bašića iz Zadra, u ABA ligi imamo hrvatsku petorku koja bi mogla u budućnosti igrati za reprezentaciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.