Cedevita protiv Šarićeva Efesa po Top 16 Eurolige

Cedevita protiv Šarićeva Efesa po Top 16 Eurolige

Hrvatski prvak u četvrtak dočekuje Anadolu Efes Darija Šarića..

Veljko Mršić i Marko Arapović/Foto: www.kkcedevita.hr

Momčad Cedevite u četvrtak u sklopu osmoga kola skupine B Eurolige dočekuje Anadolu Efes pred svojim navijačima, a eventualna bi im pobjeda donijela plasman u Top 16 i čak četrnaest utakmica na europskim parketima.

“Sad smo ispred Efesa na tablici i to samo ukazuje da će biti sasvim drugačija utakmica. Efesu je ovo izuzetno bitan susret, a i mi možemo puno toga dobiti pobjedom. Svjesni smo da neće biti lako, morat ćemo odigrati odličnu obranu i biti besprijekorni u skoku, prije svega obrambenom, ali i imati raspoložene pojedince da bismo dobili takvu momčad”, kazao je na konferenciji za medije strateg Cedevite Veljko Mršić.

Prvi put Mršić je svoje pulene posalo u – karantenu. “Imamo dosta mladih igrača, ‘samaca’ koji si još nisu spremni ni prehranu organizirati kako treba, a činjenica jest da smo uvijek bolje izgledali na strani, kad je momčad na okupu i fokusirana. Sada želim vidjeti kako će reagirati nakon takve pripreme. Nije to tipična karantena; bit ćemo u hotelu u centru Zagreba, više je to radi toga da pazimo što i kako jedu, izoliramo ih od mogućeg zivkanja za ulaznice i malo ih skupimo”, prokomentirao je.

“Dečki su svjesni da igramo pred svojim navijačima. Nije to ni tipičan domaći teren kao što ga je primjerice imala Zvezda protiv Reala, ali atmosfera je lijepa. No i ponašanje gledatelja dosta ovisi o tome kako momčad izgleda na parketu. Svojim odnosom ih trebamo probuditi i natjerati da budu naš šesti igrač”, zaključio je.

U ime igrača meč je najavio Marko Arapović. “Nije uopće potrebno govoriti koliko se ekipa veseli ovakvoj utakmici. Jedva čekamo da krene, jedva čekamo punu dvoranu… Nakon Olympiakosa nam je trener rekao da moramo učiti na svojim pogreškama jer nismo bili potpuno u utakmici zbog nekih vanjskih faktora. Moramo pripaziti da se to ne dogodi i ovoga puta.”

Susret je na rasporedu u 19 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.