Cedevita u Rijeci pobijedila Kvarner 2010

Cedevita u Rijeci pobijedila Kvarner 2010

Počela je košarkaška Liga prvaka, a u prvom je susretu riječki Kvarner poražen od favorizirane Cedevite...

Jasmin Repeša/Foto: Arsen Miletić

Zbog Cedevitinih obaveza u doigravanju ABA lige, Liga za prvaka započela je susretom petog kola u kojem je momčad iz Zagreba gostovala u Rijeci kod Kvarnera. Cedevita je stigla do očekivane pobjede 87:75, ali bez neke velike igre. Ipak, Jasmin Repeša može biti zadovoljan jer je njegova momčad bez većih problema prošla gostovanje u Rijeci.

Spomenimo i da su kapetani obje momčadi, Siniša Štemberger i Roko Leni Ukić, prije susreta podržali uime klubova program Udruge za promicanje hrvatskog sporta Hrvatska reprezentacija ‘I Ti to možeš!’, koji promiče bavljenje sportom za djecu i mlade, a posebno djecu i mlade s invaliditetom.

Fran Pilepić, Cedevitin bek šuter, izjavio je za klupsku stranicu nekoliko dojmova o susretu: “Pobjeda je ono što je najvažnije, no mislim da smo danas mogli i trebali prikazati bolju igru. Imali smo dosta taktičkih pogrešaka na kojima moramo raditi. Koncentracija nam nije bila na nivou na kojem je trebala biti, ali zasluge idu i na račun Kvarnera jer su stvarno jako dobro posložena ekipa i zaista igraju dobru košarku”. 

Rezultat se počeo lomiti u završnici prve četvrtine kada je Cedevita napravila seriju 9:2 do kraja dionice i pobjegli na dvoznamenkastu prednost. Jedini trenutak kada se Kvarner pokušao vratiti bilo je sredinom druge četvrtine, kada su došli na pet poena zaostatka, ali na krilima Pilepića i Marka Arapovića Cedevita sprječava povratak domaćina sve do kraja utakmice koju su rutinski priveli kraju.

Najviše poena je ubacio Miro Bilan (19, sa šutom 9/16) i sedam skokova te Marko Arapović s 13 poena (šut 6/7). Kod Riječana, najbolji su bili Dino Cinac sa 20 poena (8/17) i šest skokova te Marjan Čakarun s 18 poena (7/11) uz pet skokova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.