Cedeviti izazovna skupina u Eurokupu

Cedeviti izazovna skupina u Eurokupu

Foto: EuroCup/Twitter

Danas je u Barceloni održan ždrijeb skupina Eurokupa za novu sezonu, a hrvatski predstavnik Cedevita će igrati u skupini A zajedno s Uniksom, Darušafakom, Fiat Torinom, Morabanc Andora La Vellom i Paris-Levalloisom.

Pritom valjda napomenuti kako su klubovi podijeljeni u četiri skupine u kojima se nalazi po šest momčadi, a najbolje četiri ekipe iz svake skupine će se plasirati u Top 16 ekipa Eurokupa. Nakon toga ponovno ide skupno natjecanje od četiri skupine sa po četiri ekipe, nakon čega se u serijama od dvije pobjede igra četvrtfinale, polufinale i finale.

Ždrijeb je prokomentirao direktor Cedevite Davor Užbinec koji je naglasio kako je cilj zagrebačke ekipe prolazak u Top 16 fazu natjecanja.

“Mi smo sigurni da ćemo to napraviti. Grupa je zbilja interesantna. Imamo dva prošlogodišnja euroligaša, Uniks iz Kazana i Darušafaku. To su ekipe koje će sigurno biti atraktivne publici za gledati, a igračima za motivaciju i igru. Dobili smo i tri nova člana Eurokupa, o kojima u ovom trenutku nemamo toliko znanja”, rekao je Užbinec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.