Cegnar napustio reprezentaciju

Cegnar napustio reprezentaciju

Neven Cegnar napustio je hrvatsku žensku stolnotenisku reprezentaciju...

Nakon 23 godine legendarni Neven Cegnar podnio je ostavku na dužnost izbornika hrvatske ženske stolnoteniske reprezentacije. Cegnar je postao izbornik u prosincu 1991. godine i jedan je od rijetkih koji su pune 23 godine vodili nacionalnu reprezentaciju u bilo kojem sportu. Vodio je nekoliko generacija igračica. Kad je Cegnar preuzeo funkciju Tamara Boroš< je imala tek 14 godina i životni putovi su im od tada bili vrlo slični, a to će se i nastaviti jer sad već bivši izbornik odlazi u akademiju Wernera Schlagera u kojoj je Boroš jedna od trenerica. Cilj akademije je stvoriti igračice koje će zaustaviti kinesku dominaciju, a suradnja Boroš i Cegnara je upravo to već postigla.

U protekle 23 godine hrvatske stolnotenisačice su osvojile 32 reprezentativne medalje. Cegnar je izjavio za službenu stranicu akademije: “Nakon 30 godina rada u hrvatskom stolnom tenisu imam prekrasne uspomene. Posebno se pamte dva momčadska srebra s Europskih prvenstava i bronca Tamare na Svjetskom prvenstvu. Naravno da je bilo i neuspjeha, ali u povijest se pišu uspjesi kojih je bilo mnogo. Boroš je bila velikan, a nove takve je puno lakše stvarati u vrhunskim uvjetima kakvi su na akademiji. Tamo na jednom mjestu ima velik broj sjajnih igrača. Veselim se novim izazovima i suradnji s Tamarom.”

Mišljenje o imenu nasljednika zadržao je za sebe: “Dobar trener mora biti koncentriran i zadovoljan. Razvoj mladih igrača nije jednostavan posao, a trenerski posao je općenito težak. To se radi između osam i deset sati na dan, a toliko rada ne može svatko izdržati. Znam tko bi trebao biti novi izbornik, ali neću iznositi mišljenje.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.