Čelnici Primere: “Štrajk je ilegalan, Udruženje klubova zavarava nogometaše!”

Čelnici Primere: “Štrajk je ilegalan, Udruženje klubova zavarava nogometaše!”

Čelnici Primere poslije sastanka na kojemu se razglabalo o eventualnom štrajku u Španjolskoj poručili su igračima da ne bi trebali nasjedati na 'fore' Udruženja profesionalnih nogometaša...

Španjolski nogometni savez svim silama pokušava riješiti situaciju oko nadolazećeg štrajka nogometaša u elitnom razredu španjolskog nogometa, koji bi – ako se u međuvremenu ne dogodi značajniji pomak – trebao otpočeti 16. svibnja.

Nogometaši i predstavnici klubova nezadovoljni su najnovijom raspodjelom televizijskih prava, odnosno novim zakonom prema kojemu veliki klubovi više ne smiju sami dogovarati uvjete i iznose prijenosa utakmica na malim ekranima. Na taj bi način profitirali manji klubovi, a pregovore bi smio voditi jedino Savez.

LFP je nakon održanog tematskog sastanka Savezu i Španjolskom udruženju profesionalnih nogometaša (AFE) poslao jasnu poruku: “Zaustavite štrajk, jer je ilegalan! AFE zavarava nogometaše”, poručili su.

Ako se to, ipak, ne dogodi neće se odigrati posljednja dva kola Primere, a pod veliki znak pitanja dolazi i finale Kupa kralja 30. svibnja. Takvom bi situacijom pak vjerojatno najsretniji bio Luka Modrić, jer bi mu pružila šansu da se eventualno oporavi od nove ozljede i ipak okonča sezonu na travnjaku, a ne liječničkoj ambulanti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.