Čelnici Primere žele da se El Clasico igra u Kini i SAD-u!

Čelnici Primere žele da se El Clasico igra u Kini i SAD-u!

Dolazi li do povijesne promjene termina odigravanja utakmica između Barcelone i Real Madrida?

Foto: Portalhoy.com

Velike vijesti stižu nam iz Španjolskog nogometnog saveza. Naime, čelnici RFEF-a planiraju da Barcelona i Real Madrid svoje službene, natjecateljske utakmice, igraju u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini!

Dakako, kao razlog ovome stoji zarada i pridobivanje što većeg broja navijača diljem svijeta. Po mogućnosti, onih navijača koji bi tada kupovali dresove, suvenire, ali i karte, koje bi bile skuplje nego one u Madridu ili Barceloni.

Predsjednik Primere priznao je da se u upravi uvelike razmišlja o tome i da će poslati prijedlog klubovima da se izjasne: “Primera je globalna zabava i mi želimo rasti u cijelome svijetu. Zato i razmatramo ideju da se El Clasica igraju u inozemstvu. Jasno, sve je još u povojima, no mi kao liga podržavamo tu ideju“’, izjavio je Javier Tebas.

Dok je nogomet prilično konzervativan oko takvih događanja, u drugim sportovima to je uvelike poznato. Tako su primjerice, utakmice NBA i NFL liga igrane u Londonu, a Talijani već godinama svoj Superkup igraju u Aziji.

Europski nogomet je na drugim kontinentima zasada zaživio samo preko International Champions Cupa, koji privlači najveće klubove u Aziju, Ameriku i Australiju. Ipak, javlja se problem i navijača, jer, Blaugrana i Kraljevski klub imaju više od 80 000 pretplatnika, a u cijenu godišnje ulaznice uključene su i utakmice koje bi se igrale u inozemstvu. Stoga bi se navijači s pravom smatrali prevarenima jer nije mali put između Španjolske i Kine ili New Yorka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.