Nakon duže pauze - MTB Kup Istarske Županije,

Centrom Višnjana zavladali biciklisti

Centrom Višnjana zavladali biciklisti

Održano drugo kolo AXA kupa.

Foto: MTB Kup Istarske Županije u Višnjanu

Staza koju su pripremili domaćini BK AXA ima svega pomalo za sve vozače, uz prolaze po uskim ulicama ima i dugih ravnih dionica. Skoro osamdesetak sudionika se tako našlo na startu u Višnjanu.

Kao po standardu utrka je podijeljena u dva dijela te tako čast da zagrije publiku su imali sudionici MTB Kid’s Kupa na kraćoj stazi, a nakon njih su nastupili oni malo stariji na dužoj stazi. Najmlađi sudionik Rene Carić u kategoriji U7 nastavlja svoj pobjednički niz. Luka Privrat (KBBXS Adrenalina) je pobjednik ispred klupskih kolega Jakova Unukića i Sebastijana Hajnca u kategoriji U9, dok u starijoj U11 prvo mjesto odnosi Leon Privrat (KBBXS Adrenalina) ispred Marka Turčića (BBK Grožnjan).

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika, ali je ukupno najbrži bio Sandi Bažon ispred Luke Vodopivca i Dalibora Babića. Dalibor Babić (BK Buzet) bio je najbrži u kategoriji Master A, Relvis Glavić (BK Novigrad) u kategoriji Master B dok je Valter Kliba (KBBXS Adrenalina) bio brži od konkurencije u kategoriji Master C. U kategoriji Sport pobjedu je odnio Vedran Agatić, dok je Sandi Bažon (BBK Grožnjan) bio najbrži u kategoriji Elite/U23.

Karlo Brajković (BBK Grožnjan) završio je utrku kao najbolji junior, a Nikita Losinskiy (BBK MTB Istra Pazin) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Deni Krnjus (BK Novigrad) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, dok je Dante Rosanda (BK Montes) pobjednik u mlađim Kadetima. Mladi Marcel Gladek (MBK Sport2.si) pobjednik je u kategorija početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Mia Duić (KBBXS Adrenalina) bila najbolja u kategoriji U15, dok je Danijela Žufić (BBK Grožnjan) u kategoriji žena bila najuspješnija.

Sljedeće kolo počinje već ovog vikenda u Kanegri.

Foto: Biciklistički Savez Istre

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.