Červar: “Imamo veliku odgovornost pred rasprodanom dvoranom opravdati povjerenje”

Červar: “Imamo veliku odgovornost pred rasprodanom dvoranom opravdati povjerenje”

Sav prihod od prodaje Hrvatski rukometni savez donira za razvoj rukometa u Slavoniji.

foto: hrs.hr

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u Osijeku boravi od ponedjeljka 4. lipnja te je u dvorani Gradski vrt odradila pet dana treninga. Pred izabranicima Line Červara su dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, a protivnik je Crna Gora. U Osijeku prvi susret na rasporedu je večeras s početkom u 20 sati, a uzvratni susret igra se u Podgorici 14. lipnja također u 20 sati.

“Moram prije svega iskazati zadovoljstvo da nakon pet godina se vraćamo u Slavoniju, u metropolu Slavonije Osijek. To samo pokazuje da nam je stalo igrati u Slavoniji gdje osjećamo kao da smo kod kuće i da imamo veliku potporu svih građana Slavonije. Uvijek dočekuju hrvatsku reprezentaciju s puno simpatija, zadovoljstva i ushićenja jer su domaćini jednoj najtrofejnijoj i iza nogometa najpopularnijoj reprezentaciji naše zemlje. Zbog toga imamo i veliku odgovornost da pred rasprodanom dvoranom opravdamo to povjerenje jednom velikom borbom, zalaganjem na dvomeču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Crne Gore. Nama je iznimno važan prvi nastup i prva utakmica u Osijeku. Uzvrat je 14.6. u Podgorici, a znamo da nije isto igrati kod kuće i u gostima”, rekao je izbornik reprezentacije Lino Červar.

S Crnom Gorom je reprezentacija igrala posljednji put prije pola godine pa izbornik Červar zna što može očekivati od njih.

“Mi nećemo dopustiti da nas oni omlitave. Nastupamo s najjačom reprezentacijom i moramo dati sve od sebe. Prije svega s velikom borbenošću, skromnošću i uvažavanjem protivnika. To su tri preduvjeta da dobro odigramo utakmicu. Naravno i uz pomoć navijača koji će podignuti atmosferu jer to je nešto iznad igre. Mi smo s njima igrali prijateljsku utakmicu uoči Europskog prvenstva, pratili smo ih na Prvenstvu. I tada nisu bili kompletni, ali su pokazali da su homogenizirana reprezentacija s novim izbornikom Draganom Đukićem. Pokazuju jednu taktičku disciplinu gdje su neovisno o plasmanu bili tvrd orah i za poznate reprezentacije. Očekuje nas jedna tvrda utakmica i za nas je vrlo bitno da je rezultat povoljan uoči uzvrata jer je puno reprezentacija došlo s prednošću tamo, ali se na kraju nisu uspjeli kvalificirati na veliko natjecanje, a nama je cilj da se naredne godine plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.” – rekao je izbornik.

Izbornik se osvrnuo i na Domagoja Duvnjaka koji nažalost neće moći pomoći reprezentaciji na ovoj akciji

“Duvnjak je lider reprezentacije. S njim sam bio u kontaktu i sve smo analizirali te smatramo da on u ovom trenutku ne bi mogao dati sve što može. On još uvijek ima problema s koljenom. Dobiva dodatne injekcije i svaku utakmicu igra pod određenim posebnim tretmanom. Trener Gislason ga ne koristi u oba pravca i nije to to. Velika je naša želja da sad preko ljeta on sanira tu povredu. Imamo problema i sa Štrlekom koji ima problema s trbušnim zidom, ali on se stavio u službu reprezentacije jer želi sudjelovati i dati svoj doprinos. Stisnut će zube u što ne sumnjam jer je to Manuel uvijek radio.” – zaključio je za kraj izbornik Červar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.