Červar objavio popis od 16 igrača za Euro

Červar objavio popis od 16 igrača za Euro

Izbornik je donio teške odluke, ali morao je presuditi.

Hrvatski rukometni izbornik Lino Červar objavio je danas u Splitu popis od 16-orice igrača koji će biti u sastavu reprezentacije za prvi dio Europskog prvenstva, kojeg Hrvatska otvara sutrašnjom utakmicom protiv Srbije.

Hrvatsku reprezentaciju činit će golmani Mirko Alilović i Ivan Stevanović, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štrlek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić te desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić. 

S popisa za prvi dio prvenstva su nažalost otpali golman Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec te braniči Halil JaganjacDenis Buntić i Šime Ivić. “Nije lako ostaviti nekoga po strani, ali kao otac obitelji ja moram imati viziju kako bi došao do rezultata. Rukovodio sam se našim ciljem, trenutnom situacijom i stanjem igrača. Trener je onaj koji odlučuje i snosi najveću odgovornost. Sutra će biti 160. put da vodim Hrvatsku, a to nije malo, znači da ipak nešto znam”, kazao je Červar u izjavi za Sportske novosti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.