Četiri medalje za hrvatske reprezentativca na EP u tajlandskom boksu

Četiri medalje za hrvatske reprezentativca na EP u tajlandskom boksu

foto: Pit Bull-Split facebook

Tajlandski boks je borilačka vještina koja je nastala kao produkt stalnih sukoba naroda Thai na putu sa jugoistoka Kine na područje današnjeg Tajlanda. U Hrvatskoj se taj sport pojavljuje 1984. godine kada je osnovan prvi klub, dok ih je danas već 20. Posljednje 23 godine se u Hrvatskoj organiziraju državna prvenstva, a već 19 godina naši sportaši nastupaju na europskim i svjetskim natjecanjima.

Tako su se i na ovom Europskom prvenstvu koje je održano na splitskim Gripama,  naši reprezentatvci ponovno iskazali.  Osamnaestogodišnji Roko Doždor iz kluba borilačkih vještina Pit Bull Split osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 63.5 kilograma , dok su Dino Belošević, Filipa Merčep i Andreja Ivas osvojili bronce u svojim kategorijama.

Doždor je u finalu izgubio sa samo bodom zaostatka za Portugalcem Brunom Almeidom (29:28), a zlato je praktički izgubio u posljednjoj sekundi meča.

Belošević se natjecao se u A klasi u kategoriji preko 91kg, Filipa Merčep u A klasi u kategoriji do 67kg, dok je Andreja Ivas bila u kategoriji do 71kg.

Natjecatelji su bili iz brojnih svjetskih zemalja među kojima su prednjačili Rusi, Nijemci, Nizozemci, Turci, Mađari, Šveđani i Litvanci.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.