Četvorica sudaca 1. HNL do daljnjega maknuta s liste

Četvorica sudaca 1. HNL do daljnjega maknuta s liste

Komisija nogometnih sudaca kaznila je četvoricu arbitra 1. HNL...

Foto: commons.wikimedia.org

Na današnjoj sjednici Komisije za suce raspravljao se o suđenju u proljetnom dijelu 1. HNL. Detaljno je analizirano suđenje od 22. do 25. kola i sankcionirane su velike greške sudaca. Iz 22. kola je izdvojeno da Igor Križarić na utakmici Lokomotive i Hajduka nije potpuno primjenjivao disciplinske mjere, ali ipak mu je potvrđena prolazna ocjena. Zanimljivo je da nije spomenut neopravdano poništeni pogodak Gotala s te utakmice. U 23. kolu nije bilo grešaka.

Pomoćni sudac Dražen Fejer nije označio zaleđe igrača Lokomotive protiv Rijeke. Nije spomenuto da je u toj utakmici neopravdano poništen pogodak Tomasova i u nastavku spomenute akcije suđen je nepostojeći kazneni udarac za Lokomotivu. Kontrolor će morati ponovno ocijeniti Fejera. Na utakmici Zadar – Istra 1961 glavni sudac Pejin i dodatni pomoćni Batinić nisu dobro surađivali, te je sudac označio nepostojeći kazneni udarac za domaćina i isključio je krivog igrača gostiju. U sudačkoj nadoknadi nije dosuđen kazneni udarac za Istru 1961. Saša Fegeš je oštetio Zagreb označavanjem zaleđa nakon pogotka protiv Dinama.

Mario Zebec je na utakmici Zagreba i Splita pogrešno dodijelio tehničke i stegovne mjere, te se snimka utakmice vraća kontroloru. Pomoćnik Ivica Radošević nije označio zaleđe kod gola Rijeke protiv Zadra, a sudac Željko Frković je pogriješio u stegovnim mjerama.

Povjereniku za suđenje predloženo je da na utakmicama 1. HNL i Kupa do daljnjega ne koristi Pejina, Batinića, Fejera i Fegeša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.