Četvrta pobjeda sjajnih odbojkaša u Srebrnoj ligi

Četvrta pobjeda sjajnih odbojkaša u Srebrnoj ligi

U petom kolu na Gripama gostuje Bjelorusija.

Odbojkaši Hrvatske upisali su četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa u Srebrnoj ligi. Do nove pobjede izabranici Ivana Rančića došli su u Kazincbarciki slavivši protiv Mađarske sa 3:0 u setovima.

MAĐARSKA – HRVATSKA 0:3 (17:25, 19:25, 18:25)

Kazincbarcika, dvorana Don Bosco

Suci: Borislav Yordanov (Bugarska) i Tibor Halasz (Mađarska)

MAĐARSKA: Nagy (6), Szabo (5), Papai, Banai, Keen (1), Kaszap, David (3), Padar (6), Blazsovics (2), Deak, Kalmár, Bögöly (1), Gabhardt (3), Krupanszki. Izbornik Bogdan Tanase.

HRVATSKA: Zhukouski(3), Đirlić, Giljanović, Dukić (8), Šestan(11), Višić, Peterlin (12), Pervan, Andrić(13), Mihalj(5), Perić, Smiljanić. Izbornik Ivan Rančić.

Sjajni hrvatski odbojkaši ušli su motivirano u utakmicu i odličnim servisima onemogućili Mađare u organizaciji dobrog napada. Sva tri seta otišla su dosta glatko na stranu Hrvatske, a najviše su se istaknuli Andrić, Peterlin i Šestan koji su kombinirano osvojili 36 poena.

“Zasluženo smo dobili. Jako smo se dobro pripremili i ono što me posebno veseli je što smo nastavili niz dobrih igara. Mađari su ovoga puta bili puno jači u odnosu na utakmicu u Splitu. Zbog Padara koji je jako dobar igrač. Međutim, mi smo jako dobro servirali, a oni nisu imali nikakva rješenja na naš agresivan servis. Zhukouski je ponovo dobro odigrao distribuciju i ono što me posebno veseli jest da je Peterlin odigrao izvanredno. Zamijenio je Galića i imao je tu potrebnu sigurnost u napadu. Riješio je nekoliko teških lopti. Cijelo vrijeme je izdržao pritisak prijema servisa” – rekao je izbornik Rančić.

Nakon četiri kola Hrvatska je vodeća sa maksimalnih 12 bodova, druga je Bjelorusija sa 9 bodova, treća Albanija ima 3, a posljednja je Mađarska bez boda.

U pretposljednjem kolu Hrvatska će biti domaćin drugoplasiranoj Bjelorusiji koju je dobila u Minsku s 3:1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.