Četvrta uzastopna pobjeda Lindsey Vonn

Četvrta uzastopna pobjeda Lindsey Vonn

Lindsey Vonn slavila je u veleslalomu u Areu...

Lindsey Vonn/Foto: facebook.com/LindseyVonnUSA

Ponajbolja skijašica svijeta Lindsey Vonn u posljednjih nekoliko tjedana pokazuje kako je i dalje neprikosnovena vladarica brzih disciplina, ali i vrlo opasna u tehničkim nadmetanjima, nakon što je u švedskom Areu upisala i četvrtu uzastopnu pobjedu u Svjetskome kupu.

Amerikanka je ovoga puta ostvarila najbrže vrijeme u veleslalomu, a upisala je i sedamdeset prvu pobjedu u karijeri. Skijašice iz Sjedinjenih Američkih Država apsolutne su vladarice svjetskog skijanja u novoj sezoni, jer prije četverostrukog trijumfa Vonn dvije je pobjede upisala i njezina sunarodnjakinja Mikaela Shiffrin.

Negdašnja osvajačica Velikog kristalnog globusa u Areu je slavila sa sedam stotinki prednosti pred Austrijankom Evom-Marijom Brem, a na pobjedničko se postolje, odnosno njezinu najnižu stepenicu, plasirala i Talijanka Federica Brignone (+0.35).

Vonn je trenuačno vodeća u ukupnom poretku SK-a s 400 bodova, Shiffrin je druga s 296 poena, dok treću poziciju zauzima Švicarka Lara Gut (278 poena). U veleslalomu pak vodi Federica Brignone (220) ispred Brem (192) i Lare Gut (170).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.