Četvrti sastanak partnera Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive u Portugalu

Četvrti sastanak partnera Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive u Portugalu

Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke je tijekom 2. i 3. srpnja sudjelovao na četvrtom sastanku partnera projekta Integrating diversities through watersports u Portugalu.

Foto: Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovao je 2. i 3. srpnja 2018. na četvrtom sastanku projektnih partnera Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive u Portu, u Portugalu, u sklopu programa Erasmus+ Sport – Small Collaborative Partnership na kojemu se detaljno razrađivao plan daljnje provedbe Projekta.

Na sastanku su se definirale daljnje aktivnosti Projekta te su partneri projekta izmijenili iskustva o dosadašnjim provedenim aktivnostima.

Ovom prilikom, partneri iz Portugala, ARCSS Prevenção Rodoviária, partnerima iz Italije i Hrvatske predstavili su svoj inovativni program surfanja za osobe s invaliditetom.

Cilj projekta In-dive je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu s posebnim naglaskom na osobe s mentalnim i fizičkim invaliditetom.

Projekt je posebno usredotočuje na vodu i tjelesne aktivnosti koje se odvijaju u vodi, kao što su: plivanje, ronjenje, sinkronizirano plivanje, jedrenje idr.

Partneri Projekta In-Dive su organizacije iz triju zemalja: Italije, Portugala i Hrvatske.

Vodeći partner Projekta je MR sport dei fratelli Marconi asd iz Italije dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive je 71,180 €, a projekt je sufinanciran 79,38 posto od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport – Collaborative Partnership, točnije sufinanciran je u iznosu 56,500 €, od čega proračun za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 12.983,00 €.

btrhdr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.