Četvrto kolo AXA Kupa – MTB Kupa Istarske Županije u Marićima

Četvrto kolo AXA Kupa – MTB Kupa Istarske Županije u Marićima

Foto: Branko Petrović BK AXA

Pakleno je bilo u Marićima, ne samo zbog temperature nego najviše zbog duela koji su se odvijali na brzoj stazi u Marićima, ali to je poznati ‘recept’ uspješnog AXA Kupa, rekreativno natjecanje kao mali ‘začin’ subotnjih večeri.

Staza koju su pripremili domaćini BK AXA spoj je brzih dijelova uz vinograde i zanimljivih kratkih spusteva i uspona u obližnjim valama privukla je sedamdesetak ljubitelja biciklizma dok su neki nakon odvoženog nacionalnog prvenstva u Karlovcu malo odmarali i spremali se za sljedeće kolo.

Kao po standardu utrka je podijeljena u dva dijela te tako čast da zagrije publiku su imali sudionici MTB Kid’s Kupa na kraćoj stazi koju su mogli roditelji pratiti cijelo vrijeme, ali i posjetitelji lokalne pučke fešte koji su mogli iz prve ruke pogledati nešto posebno u njihovom mjestu.

Mladi članovi KBBXS Adrenaline u kategoriji U9 zauzeli su sva mjesta na postolju i tako zavladali kategorijom sa Lukom Privratom, Jakovom Unukićem i Sebastijanom Hajncom, dok u starijoj U11 odnosi prvo mjesto Leon Privrat (KBBXS Adrenalina) ispred Matea Serga (BK MTB Istra Pazn) i Marka Turčića (BBK Grožnjan), dok su braća Tino i Nino Majcan (BK MTB Istra Pazin), kojima je ovo bila jedna od prvih utrka, zauzeli četvrto mjesto u U9 i U11 kategoriji.

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika, ali je ukupno najbrži bio slovenac Gregor Sikošek ispred Martina Čotara i Aleksandra Mataruge. Gregor Sikošek (JB Team) bio je najbrži u kategoriji Master A, Uroš Prevc (KK Sava Kranj) u kategoriji Master B dok je Giovanni Marassi (GS Azzida) bio brži od konkurencije u kategoriji Master C. U kategoriji Sport je pobjedu odnio Marko Gulić, dok je Matko Grujić pobjednik u kategoriji Elite/U23.

Anthony Bilić (KBBXS Adrenalina) završio je utrku kao najbolji junior nakon kraćeg izbivanja sa natjecateljskih terena, a Toni Skira (BBK Istra Bike) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Deni Krnjus (BK Novigrad) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, dok je Dante Rosanda (BK Montes) pobjednik u Mlađim Kadetima. Mladi Gianni Ivančić (KBBXS Adrenalina) pobjednik je u kategorija početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Eva Prevc (KK Sava Kranj) bila najbolja u kategoriji U15, a Nikolina Žufić (KBBXS Adrenalina) u kategoriji U13, dok je Nataša Despinić (BK AXA) u kategoriji Žene bila najuspješnija.

Valelunga kod Pule biti će domaćin sljedećeg kola 6.kolovoza, a isto se osim za AXA Kup-MTB Kup Istre vozi kao Županijsko MTB Prvenstvo Istre.

 

Foto: Branko Petrović BK AXA

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.