Challenger Bangalore: Ante Pavić slavio u osmini finala!

Challenger Bangalore: Ante Pavić slavio u osmini finala!

U četvrtfinalu Pavića čeka Britanac Jay Clarke.

foto: HTS

Hrvatski tenisač Ante Pavić plasirao se u četvrtfinale Challengera u indijskom Bangaloreu. U meču osmine finala nadjačao je Šveđanina Elijasa Ymera sa 6:3, 6:7(2) i 7:6(5).

U šestom gemu prvog seta Pavić oduzima početni udarac Ymeru i odlazi na 4:2. Do kraja seta sačuvao je svoj servis i zaključio prvi set sa 6:3.

U petom gemu drugog seta, na servisu našeg tenisača, prvi do ‘breaka’ dolazi Šveđanin i vodi s 3:2. Međutim, već u sljedećem gemu Pavić uzvraća ‘re-brekaom’ i izjednačava na 3:3. Do kraja seta oba tenisača osvajaju gemove na svojim servisima pa se set morao odlučivati u ‘tie-breaku’. U trinaestoj igri bolje se snašao Ymer koji je izgubio samo jedan poen na svom početnom udarcu, dok je Hrvat izgubio tri poena te je Ymer zaključio ‘tie-break’ sa 7:2.

Treći set ponudio je pravu dramu. Pavić odlično ulazi u set i dolazi do vodstva 3:0 nakon što je u drugom gemu oduzeo početni udarac Ymeru. U petom gemu Šveđanin vraća ‘break’ zaostatka i smanjuje na 3:2. Međutim, već u sljedećem gemu naš tenisač novim ‘breakom’ odlazi na 4:2. U devetom gemu, pri vodstvu Pavića 5:3, naš tenisač gubi svoj početni udarac i omogućuje Ymeru povratak u set. U dvanaestom gemu, pri rezultatu 6:5 za Pavića, naš tenisač imao je dvije meč-lopte na servisu Ymera, ali Šveđanin se uspio obraniti i ponovno se set morao odlučivati u ‘tie-breaku’

U trinaestoj igri trećeg seta naš tenisač se bolje snašao i pritom je izgubio samo jedan poen na svom servisu, dok je Ymer izgubio dva. Treći set Pavić je zaključio sa 7:5 i tako se plasirao u četvrtinu finala turnira u Bangaloreu.

U četvrtfinalu Ante Pavić igra protiv Britanca Jaya Clarkea.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.