Charlestone: Kraj za Lučić-Baroni, Vekić i Tomljanović nastavljaju dalje

Charlestone: Kraj za Lučić-Baroni, Vekić i Tomljanović nastavljaju dalje

Na WTA turniru u Charlestonu drugo su kolo izborile Ajla Tomljanović i Donna Vekić, dok natjecanje ipak neće nastaviti Mirjana Lučić-Baroni...

Donna Vekić/Getty Images

Više od dva i pol sata, točnije dva sata i 37 minuta, trebalo je Donni Vekić da s terena isprati britansku tenisačicu Heather Watson te izbori nastup u drugom kolu WTA turnira u Charlestonu.

Vekić je odigrala odličan meč, osobito u otvaranju, a hladnu je glavu pokazala baš kad je trebalo ‘završiti posao’. Watson, inače 41. tenisačica svijeta, imala je sjajnu prigodu riješiti susret u svoju korist osvojivši break prednosti u odlučujućem setu, no Vekić se vratila, stigla do vodstva i i mirno ga održala do samoga kraja, slavivši s konačnih 6:3, 4:6 i 7:5.

Nimalo lakši posao nije imala ni Ajla Tomljanović, koja se u ždrijebu istoga natjecanja morala obračunati s Rumunjkom Alexandrom Dulgheru.

Prvi je set otišao na hrvatsku stranu tek u tie-breaku, rumunjska je tenisačica potom ipak uspjela iskoristiti jednu od mnogo break šansi, no posljednji je set u ključnim trenucima bolje odigrala Tomljanović – break je uzela u osmoj igri te si osigurala servis za meč, a takvu prigodu mlada Hrvatica nije mogla propustiti.

Poraz je zato doživjela Mirjana Lučić-Baroni, od koje je bolja bila 126. igračica svijeta Kristina Kučova. Meč je trajao više od dva sata, a slovačka je tenisačica na koncu slavila potpuno zasluženo rezultatom 6:3, 3:6 i 6:3.

WTA Charleston, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Heather Watson (Velika Britanija, 16) 6:3, 4:6, 7:5
Ajla Tomljanović (Hrvatska) – Alexandra Dulgheru (Rumunjska) 7:6(5), 4:6, 6:4
Kristina Kučova (Slovačka, Q) – Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:3, 3:6, 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.