Chelsea ima probleme s rekonstrukcijom stadiona zbog jedne obitelji

Chelsea ima probleme s rekonstrukcijom stadiona zbog jedne obitelji

Chelsea je zapeo u planu rekonstruiranja stadiona.

Stamford Bridge/Foto: commons.wikimedia.org

Plan rekonstrukcije doma Chelseaja, Stamford Bridgea, išla je do sada glatko, ali je zapela zbog jedne obitelji. Naime, obitelj koja živi neposredno u blizini stadiona ne želi se odreći prava na svjetlost, koje joj jamče britanski zakoni, koja bi se dogodila ako bi se stadion rekonstruirao po planu.

Spor se odvukao čak do Vrhovnog suda. Većina obitelji koja živi u blizini stadiona pristala je na novčanu kompenzaciju ili su njihove nekretnine otkupljene za više od milijun funti. Roditelji Nicolas i Lucinda i njihova djeca Louis i Rose žive na svojoj adresi uz stadion više od 50 godina i nemaju se namjeru seliti poput svojih susjeda. Chelsea ima suglasnost grada i pristanak gradonačelnika za gradnju, ali od gradnje neće biti ništa sve dok se obitelj se složi.

Vijeće četvrti Hammersmith i Fulham, koje je nadležno na tom području, može prisilno kupiti posjed ali teško će se to dogoditi zbog kršenja prava na svjetlost. Chelsea planira svoj dom rekonstruirati do 2021. godine te bi kapacitet stadiona trebao iznositi 60 000 ljudi, a do tada će igrati na Wembleyju, baš kao i Tottenham, čiji se White Hart Lane upravo rekonstruira.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.