Chelsea osvojio prvi trofej sezone; Mourinho: “Hranim se naslovima”

Chelsea osvojio prvi trofej sezone; Mourinho: “Hranim se naslovima”

Chelsea je podigao prvi trofej sezone pobjedom nad Tottenhamom u finalu Capital One Cupa, a Jose Mourinho nakon trijumfa je izjavio kako se "hrani trofejima".

Chelsea s trofejem Capital One Cupa/Foto: Gettyimages

Na krcatom stadionu Wembley Chelsea je poslovično glatkom 2:0 pobjedom svladao gradskog rivala Tottenham te podigao prvi trofej sezone, Capital One Cup.

Premijerni trofej Josea Mourinha nakon povratka na klupu bluesa dočekan je s oduševljenjem, a tradicionalno je “poseban” bio The Special One komentirajući svoj ukupno dvadeset prvi pokal.

“Teško mi je živjeti bez trofeja. Moram se hraniti titulama, a ovo je važno koliko za mene, toliko i za igrače”, kazao je. “Za klub je ovo samo još jedan kup, ali za jednu je novu momčadi ipak prvi.”

Prvi je gol pao u 45. minuti, nogom je nakon odbijanca u kaznenom prostoru poentirao John Terry, dok je konačni rezultat – doduše uz svesrdnu pomoć Kylea Walkera  postavio Diego Costa.

“Trenersku sam karijeru započeo početkom ovoga milenija, a 2003. osvojio sam Kupe Uefe. Godinu kasnije stigao je trofej Lige prvaka i nisam imao vremena da to sve procesuiram. Potom sam krenuo u drugome smjeru, prošle su dvije godine bez titule, koje su mi se osobno činile kao 20. Dobar je osjećaj kada dvije godine traju toliko dugo. Važno mi je osjećati se poput djeteta i proživljavati takvu radost zbog pobjede”, zaključio je jedan i jedini – Posebni.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.