Cibona rutinski slavila protiv Šibenika

Cibona rutinski slavila protiv Šibenika

Veterani Luka Žorić i Marko Tomas ponovo su pokazali kako i dalje igraju odličnu košarku.

Košarkaši Cibone pobjedili su u dvorani Dražena Petrovića goste iz Šibenika sa 20 koševa razlike u sklopu 19. kola A1 hrvatske košarkaške lige.

Vukovi su prvu četvrtinu dobili sa sedam koševa razlike, a do poluvremena su tu prednost podigli na dvoznamenkasti broj, da bi potom u trećoj četvrtini odličnom obranom praktički riješili utakmicu.

Najbolji u redovima Cibone bio je MVP Regionalne ABA lige, centar Luka Žorić koji je postigao 17 koševa, a pratili su ga i Marko Tomas sa 16, te Josip Bilinovac sa 15 ubačenih koševa. Kod gostiju su najviše ubacili Toni Nakić 17, te Pavao Paić 13 koševa.

Cibona – GKK Šibenik 88:68 (23:16, 23:20, 25:13,17:19 )

CIBONA: Jularić, Bilinovac 15, Uljarević , Ratkovica 8, Žorić 17,  Ćorić 2, Gilbert 6, Novačić 10, Bošnjak 4 , Rozić 9 , Ljubičić 1, Tomas 16

GKK Šibenik: Gabrić 5, Radovčić 6, Šarić 10, Vitali 6, Gulin, Bašić 9, Pandurić, Mileković 2, Nakić 17, Paić 13

“Mislim da je ovo bila rutinska pobjeda, iako je bilo nervoze na početku. Dali smo prostor svim igračima kao i novim taktičkim varijantama. Pobjeda nije bila upitna, ali  je jako važna pobjeda za nas. Nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji u nastavku” – izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Čestitke Cibosima. Ovo je bila dobra škola za nas. Naši mladi momci potaknuti dobrim rezultatima su davali vrlo oštre izjave uoči utakmice. Naletili smo na boljeg i iskusnijeg protivnika kojem nismo mogli parirati” – rekao je trener gostiju Vladimir Anzulović.

Cibosi su ovom pobjedom preskočili Šibenika na trećem mjestu, a obje ekipe imaju još pet utakmica za odigrati prije doigravanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.