Cibona se vraća korjenima pred početak nove sezone

Cibona se vraća korjenima pred početak nove sezone

Nakon što je predsjedničku ulogu u Ciboni predao Ivi Markotiću, Aleksandar Petrović je postao izvršni dopredsjednik kluba.

Aleksandar Petrović

U četvrtak s početkom prvog dana mjeseca listopada za KK Cibonu počinje nova natjecateljska sezona u ABA ligi s kojom dolaze i neke kadrovske promjene o kojima je na press konferenciji govorio novi izvršni dopredsjednik Cibone Aleksandar Petrović.

Popularni Aco je u petak preuzeo novu dužnost nakon što je predsjedničko mjesto predao Ivi Markotiću, generalnom direktoru tvrtke Badel 1862. Petrović, koji je u posljednjoj godini donio neke spasonosne odluke za Ciboninu budućnost, najavljuje kako će uz tvrtke koje su 1976. godine osnovale jednog od najvećih klubova Europe, a radi se o Francku, Badelu i Krašu, u klub ući priljev kapitala još četiri tvrtke koje bi u proračun Cibone godišnje trebale donositi 7,5 milijuna kuna.

Prema Petrovićevim riječima, na stolu je imao ponudu jednog bogatog stranog investitora koji je bio voljan uložiti u klub, a nakon završetka procesa privatizacije i većinski ući u vlasničku strukutru kluba, no odlučeno je kako će se Cibona vratiti korijenima i stvaranju mladih potentnih košarkaša.

Klub će od grada za novu sezonu od grada Zagreba dobiti oko tri milijuna kuna manje nego proteklih godina što nas dovodi do iznosa od 3,7 milijuna kuna plus 450 tisuća kuna od Turističke zajednice. Plaće igrača za ovu sezonu ne prelaze brojku od 55o tisuća eura, dok će u sljedećem četverogodišnjem razdoblju one imati limit od 600 tisuća eura što je prema Petroviću dovoljno da klub stvori konkurentnu momčad.

Odlučeno je kako će polovicu igrača u rosteru Slavena Rimca i Jurice Golemca činiti igrači iz vlastita pogona, a sudeći prema tome kako je Cibona bila jedini klub s tri igrača (Ante Žižić, Nik Slavica, Ivica Zubac) na nedavno završenom All-star susretu najboljih mladih košarkaša Europe u Lilleu, čini se kako je svjetla budućnost pod tornjem zagrebačkih Vukova.

Dug koji Cibona predstečajnom nagodbom mora vratiti u roku od osam godina iznosi 15,5 milijuna kuna, no Petrović vjeruje kako će klub dugovanja vratiti u sljedeće tri godine ukoliko sve prođe prema planovima. Nova sezona s novom strukturom kluba je tu, dok ABA liga počinje u četvrtak protiv Zadra, zatim slijedi domaći ogled s Tajfunom, gostovanje kod gradskog rivala Cedevite (6.10) i dvoboj protiv Union Olimpije u Domu Dražena Petrovića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.