Cijela sportska javnost vjeruje u ovu zlatnu generaciju

Cijela sportska javnost vjeruje u ovu zlatnu generaciju

Rekao je predsjednik HOO Zlatko Mateša uoči jučerašnjeg predstavljanja sastava i dodao: "Mišljenja smo da se opet mogu okititi najsjajnijim olimpijskim odličjem!“

Foto: HVS/Petar Glebov/PIXSELL

Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016. bit će šeste uzastopne OI na koje je Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostvarila nastup, a ovog puta dolaze kao branitelji zlatnog odličja iz Londona 2012. Na druženju s medijima, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Croduxa, ponosnog sponzora HOO-a, jučer je predstavljan sastav reprezentacije, a okupljeni su imali prilike čuti o tijeku priprema, spremnosti igrača te o očekivanjima vaterpolista i stručnog stožera.

Hrvatski vaterpolisti od osamostaljenja Hrvatske, nisu ostvarili samo nastup  na OI u Barceloni 1992. godine, već je vaterpolo Hrvatskoj donio dva olimpijska odličja,  srebro u Atlanti 1996. i zlato u Londonu 2012.

Zlatko Mateša je tom prigodom i izrazio zadovoljstvo kontinuitetom rezultata hrvatskih vaterpolista na Olimpijskim igrama te svjetskim i europskim prvenstvima: „Više od 120 dana brojimo do početka Olimpijskih igara, imamo 50 sportaša koji su ostvarili nastup u Riju, a od ekipnih sportova za sada su samo vaterpolisti. Nadamo se i vjerujemo da će im se pridružiti i rukomet i košarka. Cijela sportska javnost vjeruje u ovu zlatnu generaciju i mišljenja smo da se opet mogu okititi najsjajnijim olimpijskim odličjem.“

Izbornik Tucak je kazao kako je pokušaj obrane olimpijskog zlata vrhunac u sportu te se nada dobroj i pozitivnoj energiji, spremnosti te zdravlju i motivaciji što je formula za pokušaj dostizanja ponovnog vrhunca. Kako kaže: “Bit će teško, ali svjesni smo da imamo kvalitetu za to.”

Kapetan reprezentacije Josip Pavić osvrnuo se na osvajanje olimpijskog zlata 2012. godine u Londonu rekavši: „Jedno prekrasno sjećanje, vrhunac koji sportaš može doživjeti, ali od prošlosti se ne živi. Očekujemo nastavak dobrih rezultata.”

U sadašnjoj reprezentaciji osmorica je zlatnih iz Londona 2012., a to su Josip Pavić, Damir Burić, Maro Joković, Petar Muslim, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Paulo Obradović, a u trenutačnom sastavu reprezentacije još su Marko Bijač, Luka Bukić, Ante Vukićević, Luka Lončar, Ivan Marcelić, Antonio Petković i Anđelo Šetka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.