Čile slomio Urugvaj i plasirao se u polufinale Copa Americe

Čile slomio Urugvaj i plasirao se u polufinale Copa Americe

Čile je prvi polufinalist Copa Americe...

Choclito, maskota Copa Americe/Foto: Gettyimages

U prilično borbenoj utakmici Čile je svladao Urugvaj 1:0 i u polufinalu Copa Americe igrat će protiv boljeg iz sutrašnje utakmice Bolivije i Perua. U prvom dijelu obje su momčadi igrale prilično borbeno, a vratari su imali jako malo posla. Čileanci su od početka kontrolirali loptu. U sedmoj minuti je Isla ubacio, a Vargasov volej je otišao daleko od gola. Urugvaj je prvi put zaprijetio tek u 21. minuti, kad je Carlos Sanchez iz daljine pucao pored gola. U 26. minuti je Muslera lako zaustavio pokušaj Aranguiza s dvadesetak metara. Valdivia je u 33. minuti ubacio za Alexisa Sancheza, no napadač Arsenala je bio neprecizan glavom iz teške situacije. Četiri minute nakon toga Vidal je prekrasno pucao s 25 metara, no urugvajski vratar je krajnjim naporom spasio svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme je bilo nešto zanimljivije, no Čile je i dalje bio bolja momčad. Vidal je u 48. minuti opet lijepo zaprijetio iz daljine, ali Muslera je još jednom bio siguran. Čileanski vratar Bravo je prvu intervenciju imao tek u 54. minuti, kad je lako zaustavio udarac Rolana iz blizine. Dvije minute potom Alexis Sanchez nije bio precizan s dvadesetak metara.

Nastavila se dominacija Čilea i Muslera je u 60. minuti lako zaustavio Vidalov pokušaj glavom iz blizine. Tri minute potom Cavani je zbog udaranja Jare laktom zaradio drugi žuti karton. Najbolji napadač Urugvaja je razmišljao i o propuštanju utakmice zbog obiteljskih problema. Prvi žuti karton je dobio zbog prigovora pomoćnom sucu, a kad mu je glavni sudac Ricci pokazao crveni karton iznimno je nervozno reagirao.

Nakon toga je Čile konstantno napadao, ali stvarao je malo opasnijih situacija. Muslera je u 74. minuti lako obranio još jedan udarac Vidala s vrha kaznenog prostora. Tri minute potom je Carlos Sanchez odlično pucao iz daljine, no nije bio precizan. Jedini pogodak na utakmici je u 81. minuti postigao Isla preciznim i prizemnim udarcem sa 15 metara kroz gužvu. U 88. minuti su Urugvajci ostali s devetoricom jer je Fusile dobio drugi žuti karton zbog iznimno grubog prekršaja na Vidalu. To je dovelo do žestokih prigovora i međusobnog naguravanja igrača obje momčadi. Zbog ulaska u teren i prigovora isključen je i urugvajski izbornik Oscar Tabarez. U sedmoj minuti sudačke nadoknade Vidal je opet pokušao s vrha kaznenog prostora, no Muslera je upisao novu obranu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.