‘Čileanci’ obilježili jubilej: “Današnjoj djeci puno je lakše”

‘Čileanci’ obilježili jubilej: “Današnjoj djeci puno je lakše”

Za šest dana navršiti će se 30 godina od jugoslavenskog osvajanja Svjetskog juniorskog prvenstva u nogometu.

U srijedu navečer u Beogradu je predstavljen dokumentarni film ‘Čileanci’ posvećen juniorskoj reprezentaciji bivše Jugoslavije koja je 1987. godine u Čileu osvojila naslov svjetskih prvaka.

Najnadareniju generaciju u povijesti bivše države vodio je hrvatski strateg Mirko Jozić, a u momčadi su igrali Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Jarni, Robert Prosinečki, Igor Štimac i Dubravko Pavličić.

Na druženju i predstavljanju filma u srpskoj metropoli prisustovali su Boban, Šuker i Jarni, a posebno je emotivno bilo kada su se okupljeni prisjetili pokojnih suigrača Dubravka Pavličića i Zorana Mijucića.

“Želimo opet zaigrati nogomet s njima, u nekom boljem svijetu”, kazao je Zvone Boban pa nastavio.

“Ponosan sam na svoje prijatelje Čileance i na to što smo ostali prijatelji i postali ljudi. Kako je lijepo osjetiti emociju i biti tu”, zaključio je legendarni hrvatski kapetan, dok je Robert Jarni dodao.

“Razlike su jako velike između sadašnjeg vremena i prije tri desetljeća. Kada sam odlazio od kuće u Split, morao sam se boriti da nešto imam. A djeca danas sve imaju na dlanu, nisu gladna. Oni se trebaju što više baviti sportom”, zaključio je bivši nogometaš Reala.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.