‘Čileanci’ obilježili jubilej: “Današnjoj djeci puno je lakše”

‘Čileanci’ obilježili jubilej: “Današnjoj djeci puno je lakše”

Za šest dana navršiti će se 30 godina od jugoslavenskog osvajanja Svjetskog juniorskog prvenstva u nogometu.

U srijedu navečer u Beogradu je predstavljen dokumentarni film ‘Čileanci’ posvećen juniorskoj reprezentaciji bivše Jugoslavije koja je 1987. godine u Čileu osvojila naslov svjetskih prvaka.

Najnadareniju generaciju u povijesti bivše države vodio je hrvatski strateg Mirko Jozić, a u momčadi su igrali Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Jarni, Robert Prosinečki, Igor Štimac i Dubravko Pavličić.

Na druženju i predstavljanju filma u srpskoj metropoli prisustovali su Boban, Šuker i Jarni, a posebno je emotivno bilo kada su se okupljeni prisjetili pokojnih suigrača Dubravka Pavličića i Zorana Mijucića.

“Želimo opet zaigrati nogomet s njima, u nekom boljem svijetu”, kazao je Zvone Boban pa nastavio.

“Ponosan sam na svoje prijatelje Čileance i na to što smo ostali prijatelji i postali ljudi. Kako je lijepo osjetiti emociju i biti tu”, zaključio je legendarni hrvatski kapetan, dok je Robert Jarni dodao.

“Razlike su jako velike između sadašnjeg vremena i prije tri desetljeća. Kada sam odlazio od kuće u Split, morao sam se boriti da nešto imam. A djeca danas sve imaju na dlanu, nisu gladna. Oni se trebaju što više baviti sportom”, zaključio je bivši nogometaš Reala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.