Čilić: “Goranov Wimbledon najveći je trenutak hrvatskog sporta”

Čilić: “Goranov Wimbledon najveći je trenutak hrvatskog sporta”

Marin Čilić, koji bi se ovoga tjedna konačno trebao vratiti tenisu poslije ozljede ramena, istaknuo je Ivaniševićevo osvajanje Wimbledona kao najveći trenutak hrvatskoga sporta.

Marin Čilić/Foto: commons.wikimedia.org - Carine06

Marin Čilić konačno će se punopravno vratiti na teniske terene nakon što je izvan stroja gotovo više od četiri mjeseca. Najbolji je hrvatski tenisač posljednji službeni meč odradio u studenome prošle godine, a zbog neugodne povrede ramena morao je otkazati i nastup na prvom Grand Slamu sezone, Australian Openu.

“Rame je sada odlično, ne osjećam bol i vraćam se u Indian Wellsu”, rekao je Čilić LA Timesu, istaknuvši ipak i kako će mu sigurno trebati nekoliko mečeva da povrati staru formu i ritam odigravanja susreta.

26-godišnji Međugorac dosta je govorio o svom treneru, proslavljenom hrvatskom tenisaču Goranu Ivaniševiću. “Gorana poznajem od trinaeste godine kad sam bio junior, a on prava zvijezda. Odveo nas je tada na trening kako bi vidio kakvi smo”, otkriva. “Hrvati još uvijek itekako pamte njegovo osvajanje Wimbledona 2001. godine. Neće biti većeg sportskog trenutka od toga, moj US Open ne može se mjeriti s tim uspjehom. Goran je ipak – Goran.”

Novinara Timesa zanimalo je i koliki teret osjeća nakon osvojenog prvog Grand Slama. “Kad osvojite takav jedan turnir, loptica vas počne ‘slušati’ pa kad želite da uđe – uđe”, našalio se. “Goran mi stvarno pomaže sa svojim savjetima; prije finala s Nishikorijem rekao mi je kako je jednako nervozan kao i ja i uspio me dignuti i dati mi dodatno samopouzdanje”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.