Čilić: “Kad servis funkcionira, na travi igram jako dobro”

Čilić: “Kad servis funkcionira, na travi igram jako dobro”

Ako bude dobro servirao, Marin Čilić - uvjeren je - odradit će uspješan Wimbledon...

Foto: Getty Images

Marinu Čiliću trebalo je manje od dva sata igre da uspješno preskoči prvu prepreku na trećem Grand Slam turniru sezone.

Japanac Hiroki Moriya nije bio ozbiljna prijetnja najboljem hrvatskom tenisaču; Međugorac je na koncu slavio u tri seta, konačnim rezultatom 6:3, 6:2 i 7:6.

“Zadovoljan sam. Tražio sam od samoga sebe da budem maksimalno koncentriran na svoju igru. Jako sam dobro servirao te odradio sve po planu koji je dogovoren s trenerom Ivaniševićem”, započeo je Čilić.

“Solidan početak turnira, osobito s obzirom na to da je Moriya igrač koji me ne može previše ugroziti – sve je bilo u mojim rukama. U idućim susretima želim nastaviti s ovakvom koncentracijom i pristupom igri”, elaborirao je.

Jedan od segmenata koji posebno ohrabruje jest odličan Marinov servis. “Kad servis funkcionira, na travi igram jako dobro. Jedan pokazatelj toga jest i prošlogodišnji Wimbledon, gdje smo pogodili i s pripremom i načinom igre te sada pokušavam to ponoviti”, otkrio je. “Plan je igrati agresivno, biti u ofenzivnim pozicijama na terenu i malo više riskirati. U toj je igri vrlo važan servis pa se nadam da će i dalje funkcionirati i stvarati protivnicima probleme.”

Slijedi meč drugoga kola i okršaj s malo poznatim Litvancem Berankisom. “Pristup meču bit će isti kao i protiv Moriye. Moram se koncentrirati samo na sebe, jako dobro servirati i pritiskati što je više moguće. Fizički se odlično osjećam, svjež sam i nadasve željan novih pobjeda”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.