Čilić nakon pobjede nad Federerom: Sanjam o ovim trenucima otkad sam prvi put kročio na teren

Čilić nakon pobjede nad Federerom: Sanjam o ovim trenucima otkad sam prvi put kročio na teren

'Finale protiv Nishikorija bit će sasvim drugačiji meč, s dužim izmjenama. Najvažnije je da budem opušten, da uživam i dobro se borim'

Marin Čilić/Getty Images

Nakon veličanstvene pobjede protiv najvećeg tenisača svih vremena, Marin Čilić novi je „meč“ igrao pred predstavnicima sedme sile. Svi su mediji htjeli doći do komadića impresije hrvatskog tenisača koji će se sutra u 23 sata po hrvatskom vremenu s Keijem Nishikorijem boriti za titulu.

Čilić je nekoliko minuta odvojio čak i za pitanja fanova s društvenih mreža. Evo njegovih razmišljanja.

* Kakav je osjećaj prvi put u karijeri biti u finalu Grand Slama?

– Jednostavno čudesan. Za mene je to cijeli svijet, sanjam o tom trenutku otkad sam prvi put kročio na teniski teren. Prošlo je mnogo godina na Touru tijekom kojih sam na Grand Slamovima imao različite rezultate. Biti u finalu je velika stvar, nadam se da će i to još dodatno poboljšati moju igru u svim aspektima.

* Kakva je bila tvoja strategija za Rogera?

– Vrlo jednostavno, samo sam morao igrati svoju igru. Znao sam da ne smijem biti pasivan na terenu jer ću time Rogeru prepustiti inicijativu. Da me stavio pod pritisak, bilo bi vrlo teško. Zato sam se trudio da se to ne dogodi. Odlično sam servirao, imao samopouzdanje u svim ključnim trenucima te odigrao, rekao bih, gotovo savršeno.

* Što ti je prošlo kroz glavu kada si mu uzastopno zabijao asove?

– Samo sam htio biti opušten i ne razmišljati previše. Udariti lopticu na pravo mjesto i nadati se da se neće vratiti natrag.

* Kako ćeš se pripremiti za finale protiv Nishikorija?

– Bit će to sasvim drugačiji meč od ovog s Federerom. Kei također igra najbolji tenis u životu. Izmjene će biti dugačke. Bit će zanimljivo obojici jer tkogod pobijedi, prvi put postaje Grand Slam pobjednik. Meni je najvažnija stvar da uživam u finalu, budem opušten i dobro se borim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.