Čilić: “Ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno.”

Čilić: “Ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno.”

"Kad bismo ponovno igrali, bio bih agresivniji u prilikama koje sam imao u četvrtom setu."

Facebook: Marin Čilić

Silno sam razočaran zbog načina na koji sam izgubio, ali mislim da sam odigrao odličan meč, izjavio je Marin Čilić nakon poraza od Rogera Federera na konferenciji za medije u Wimbledonu.

Nikada nisam izgubio meč, kad sam osvojio prva dva seta. No, ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno. Kad bismo ponovno igrali, bio bih agresivniji u prilikama koje sam imao u četvrtom setu, rekao je Čilić.

U trećem setu kod 3-3 Federer je izvukao 0-40 označujući ključni trenutak dvoboja, a posebno je zahtjevna bila prva ‘break-lopta’.

To je situacija u kojoj ništa nije od tvojom kontrolom. Možeš se samo nadati boriti, ne odustajati i nadati najboljem. On je odlično reternirao, odigrao mi pod noge. Izvukao sam se i vrlo brzo se našao u petom setu te servirao za pobjedu. Ponekad vam se zaostatak od dva seta čini kao nepremostiva planina. U ovom se meču sve odigralo tako brzo. Mislim da nije najveći, ali sigurno jedan od najvećih preokreta u mojoj karijeri, zbog svega što mi se događalo ove sezone i zato što sam još uvijek u mogućnosti osvojiti turnir, ispričao je Federer.

Za igru u petom setu Čilić je izjavio: Federer je odlično servirao, a kad mi je oduzeo servis, nisam odigrao loše. Njegovi su reterni bili teški, lopte su ostajale nisko, a ipak sam uspijevao odigrati dobre udarce. No, on je odigrao neke nevjerojatne pasinge.

Još je dugo ljeto ispred mene, mnogo turnira. Vjerujem da sam pokazao kako se s ovakvom igrom mogu nositi s najboljima i pobjeđivati ih, zaključio je najbolji hrvatski tenisač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.