Čilić nije uspio: Ferrer najboljem hrvatskom tenisaču prepustio osam gemova

Čilić nije uspio: Ferrer najboljem hrvatskom tenisaču prepustio osam gemova

Čilić se probao boriti, ali danas nije išlo. Igrao je protiv igrača koji je u puno boljoj formi i koji je pokazao zašto je prije dvije godine na istom turniru igrao finale.

Marin Čilić/Foto: Gettyimages

Marin Čilić nije uspio proći u četvrtfinale drugog Grand Slama sezone u Parizu. Bolji od hrvatskog tenisača bio je Španjolac, David Ferrer u tri ekspresna seta (6:2, 6:2, 6:4)

Iako je Čilić Roland Garros do sada odradio vrlo uvjerljivo, Ferrer je stvari vratio na početak, tamo gdje su bile prije Pariza, u mnogo neisforsiranih pogrešaka s Čilićeve strane.

Prvi set je krenuo loše za našeg tenisača i moglo se vidjeti da će do kraja biti mučenja za Čilića. Marin nije uspio pogoditi prvi servis u šest pokušaja uz tri neisforsirane pogreške.

Niti u jednom trenutku se nije vidjelo da Čilić može okrenuti rezultat ili pružiti dobru igru barem u jednom od setova. Ferrer je često dobivao gem sa servisom pa zatim winnerom.

Čilić se probao boriti, ali danas nije išlo. Igrao je protiv igrača koji je u puno boljoj formi i koji je pokazao zašto je prije dvije godine na istom turniru igrao finale. Konačni Čilićev poraz dogodio se u sedmom gemu trećeg seta. Ponovo je izgubio servis (peti) i tako je na jednom Grand slamu doživio prvi poraz još od četvrtfinala prošlogodišnjeg Wimbledona.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.